ROBATORI A L’ESGLÉSIA EVANGÈLICA FILADELFIA DE LLÍRIA

Forcen les portes del l’església cedida per l’ajuntament i sostrauen un piano i tot l’equip de megafonia.

Els robatoris de casetes de camps, vivendes en urbanitzacions, pous, magatzems i ara, fins i tot centres religiosos, comença a ser preocupant per als veïns i veïnes del Camp de Túria.



Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, estem patint una onada de robatoris en cases de camp, vivendes, pous i magatzems a tot arreu de la Comarca, i més concretament en Llíria, on s’han sostret tot tipus de materials, des de menjar i utensilis de la llar fins a tractors i mules mecàniques, coure i cablejat de l’enllumenat públic.

El fet més destacat s’ha produït este cap de setmana, quan l’esglèsia Evangèlica Filadelfia de Llíria, un edifici ubicat al Centre Cívic “El Prat” de Llíria i que va ser cedit fa uns mesos per l’ajuntament a esta congregació religiosa, ha estat asaltada pels delinqüents, sostraient del seu interior un piano i tot l’equip de megafonia que són utilitzats per a la realització del culte, així com el contingut de la caixa registradora del bar social.

Els fets varen ocórrer la nit del dissabte al diumenge, a la matinada, quan uns desconeguts varen saltar i accedir al recinte a través d’una finestra de la part darrera de l’edifici, per la façana que no es visible als pas dels vianants. En el seu interior, no varen produir-se cap destrossa, però varen anar directament a pel material més valuós i de fàcil venda en el mercat negre, un piano y tot l’equip de megafonia.

Per al portaveu de Compromís, l’arrel del problema està en la mercantilització dels productes robats en el mercat negre, ja que dona peu a estos delinqüents a traure un beneficis d’uns materials que si no tingueren cap receptor il•legal, no tindrien ningun valor.

Davant esta onada de robatoris, Compromís reclama als acaldes de les poblacions del Camp de Túria que reforcen els efectius policials en les àrees rurals i convoquen una Junta Comarcal de Seguretat per tal de coordinar accions conjuntes entre els diferents cossos de Seguretat per tal d’intentar minimitzar estos assalts furtius a la propietat privada que, en alguns dels casos han arribat a produir-se quan els seus habitants estaven a l’interior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada