COMPROMIS PROPOSA UN SISTEMA DE PAGAMANETS MÉS ÀGIL PER ALS PROVEIDORS

García: ”L’informe de morositat apunta que l’ajuntament de Llíria ha triplicat els terminis de pagament als subministradors i el deute pendent  és de més d’1,4 milions d’euros”.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, l’economia del País València està experimentant una greu crisi econòmica que està afectant a tots els sectors econòmics i que repercuteix en tots els àmbits socials i laborals.Esta crisi, que va començar pel sector financer, ha perjudicat greument a les empreses, especialment a les xicotetes i mitjanes, que s’han trobat amb greus problemes de liquiditat, que han comportat falta de recursos per poder assumir els seus compromisos econòmics, fins i tot els més essencials que són amb els propis treballadors, molts dels quals s’han vist avocats a l’atur. Per a les empreses proveïdores dels organismes públics s’ha afegit un altre problema: la demora en el pagament de les administracions públiques.

Per al Grup de Compromís, en temps de crisi, és especialment important lluitar, i vèncer els endarreriments en els pagaments, que com en el cas de Llíria han triplicat el termini, passant dels 40 dies fins als 120 que consta en l’últim informe de morositat municipal. Amb un total de 874 factures per pagar i un import superior als 1,4 milions d’euros.

Es per això que des de Compromís volem incidir en formules per millorar la gestió i que el pagament als proveïdors no es demore més enllà del que la norma recomana. Per fer-ho possible, apunta García, proposem al ple que s’adopten les mesures administratives per a que tots els encàrrecs que tenen que ser facturats disposen d’un número de comanda/contracte i que este dispose de la seua cobertura econòmica. Les factures quan es presenten haurien d’esser clarament identificades per este número de comanda/contracte i, en conseqüència, l’Ajuntament no hauria d’acceptar cap factura de proveïdors sense este número de comanda/contracte o fruit de compromisos verbals. I això els proveïdors, tots els proveïdors, ho haurien de saber.

Per un altre costat, Compromís ha proposat al ple de l’ajuntament que s’adopte el sistema de pagaments ‘confirming’, un sistema en que l’Ajuntament es converteix d’avalador directe de tots els seus pagaments i que permetria a les empreses avançar-se l’import de les factures que emeten. O en el seu defecte, qualsevol producte bancari que tinga la mateixa finalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada