LLÍRIA SOL·LICITARÀ L’AJORNAMENT DE LA LIQUIDACIÓ NEGATIVA GENERADA EN 2008 I 2009 PER L’ESTAT

García: ”Esta mesura permetria tindre major disponibilitat pressupostaria per a inversions o programes socials”.

La crisi econòmica ha comportat que les previsions fetes per l’Estat en matèria d’ingressos i de transferències a les Entitats Locals durant els anys 2008 i 2009 no s’ajustaren al que inicialment es va preveure.

Per al portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, “la conseqüència d’esta fallida en la previsió ha sigut que pràcticament tots els ajuntaments de l’Estat tinguen que fer una sèrie de devolucions sobre les transferències efectuades d’estos exercicis i que suposen unes liquidacions negatives que han de fer-se efectives en els pròxims 5 anys, fet que afecta directament al nostre municipi, on hem tingut que fer un Pla de Reequilibri i ajust econòmic per als anys 2012-2014,  el qual es veuria alleugerit si la devolució d’estes quantitats s’ajornaren en el temps.

Segons el portaveu ecosocialista, el municipi de Llíria ha de retornar més de 2 milions d'euros, una xifra molt important que resta capacitat econòmica a les arques locals.

García apunta que l’Estat podria donar un baló d’oxigen als ajuntaments i aprovar en la Llei de Pressupostos per a 2012 que la devolució de les quantitats referides a la liquidació negativa de 2008 i 2009 es fera en un període de 10 anys, fet que permetria als consistoris disposar de més diners per poder destinar a inversions o programes socials.

Davant esta tessitura, el grup Municipal de Compromís ha proposat instar al nou Govern de l’Estat que en els pressupostos de 2012 s’establisca que la devolució per part de les Entitats Locals a l’Estat de les quantitats referides a la liquidacions negatives dels exercicis 2008 i 2009 s’ajorne en lloc d’un quinquenni, en un decenni.

La proposta de dictamen va ser aprovada en la Comissió d’Hisenda i serà per unanimitat de tots els grups polítics i serà ratificada en el pròxim ple ordinari que celebrarà l’ajuntament de Llíria la propera setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada