Compromís proposa que a Llíria s'elimine la restricció d'obrir determinats locals d'oci


Compromís proposa revisar o actualitzar la normativa local per poder obrir nous “pubs” o ampliar els existents, contribuint així a la creació de nous llocs de treball”.

El municipi de Llíria ha vist com en els darrers anys s’ha quedat empobrida l’oferta d’establiments i activitats comercials destinades a l’oci com són els “pubs” o locals amb ambient musical amb la mateixa finalitat.

Segons la normativa del Pla General de Llíria, no hi ha cap prohibició que limite la transformació de llicències de bar a “pubs” o que impedisca la implantació de nous. Però, la realitat és que els emprenedors que volen engegar este tipus d’activitats no troben una resposta administrativa per part de l’ajuntament que possibilite la seua posada en funcionament amb les autoritzacions escaients.


Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, ja són diversos locals de Llíria els que han mostrat la clara voluntat d’obrir nous “pubs” i han sol·licitat la possibilitat d’ampliar el negoci poder optar a tindre autorització i així desenvolupar esta activitat, fent les reformes, adaptacions i complint amb els condicionants tècnics que la normativa recull per a este tipus d’instal·lacions.

Normalment, apunta el regidor de Compromís, este tipus d’activitats s’ubiquen en plantes baixes i són regentades pels propis empresaris a nivell familiar o unipersonalment, sent les mateixes una font de generació d’ocupació i economia a escala local. Un extrem que cal incentivar i activar en estos moments de crisi.

Per al portaveu ecosocialista, l’Ajuntament de Llíria, cas de no estar regulat suficientment, ha d’establir i ordenar administrativament, a través de la normativa que la legislació li atorga, les diferents possibilitats de com articular la implantació d’estos establiments en la localitat, harmonitzant i coordinant l’apertura d’estes activitats d’oci i esplai amb les zones residencials on s’ubiquen.

Per estes raons i essent que és competència de l’ajuntament el poder regular els instruments d’ordenació a nivell local, així com la concessió de les corresponent llicències d’activitat, el grup municipal de Compromís ha proposat que el consistori, a través dels serveis tècnics municipals, elaboren en el termini de 3 mesos una proposta on es plantegen les modificacions d’ordenances municipals o noves normatives administratives de competència local en matèria d’activitat comercial o de planejament urbanístic, per fer compatible la instal·lació de “pubs” en la localitat de Llíria amb els requeriments tècnics que la legislació marca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada