L'urbanisme de Llíria porta la roïna als propietaris de sol


García : “L’oficina de recaptació te pendents de cobrament prop de 3 milions d’euros en quotes impagades de diverses actuacions urbanístiques i la proliferació de PAIs en plena crisis està arruïnant les economies familiars i empresarials a Llíria”.
La política urbanística que està desenvolupant l’equip de govern del PP a la localitat de Llíria està provocant que moltes famílies estiguen arruïnades o que empreses tinguen que tancar les portes i acomiadar als seus treballadors, ja que les quotes que s’imposen són d’una quantia tan elevada i es tenen que pagar en uns terminis tan curts que fan inviable el seu pagament.

Des de Compromís s’ha alertat en reiterades ocasions a l’alcalde i a la regidoria d’urbanisme que la política urbanística que estan aplicant en Llíria és una temeritat, ja que estan posant en perill molts llocs de treball i deixant a molts propietaris embargats i hipotecats.


Segons el portaveu de Compromís, Paco García Latorre, en estos moments de crisi, de les diverses actuacions que hi ha en marxa pel sistema de la “Gestió Indirecta” que està alentant la responsable d’Urbanisme (on les empreses privades poden presentar PAIs sense tindre ni un m2 de sol),  l’ajuntament té pendents de cobrament més de 450 quotes per un valor que ronda els 3 milions d’euros. Un fet que ha provocat una vertadera alarma social i multitud de denuncies al consistori.

La irresponsable actuació del PP està fent que molts propietaris tinguen que malvendre les seues propietats i anar-se’n de la localitat per no poder fer front als pagaments, així com moltes de les empreses que hi havia en Llíria des de fa dècades i que s’han vist afectades per un PAI, tinguen que tancar les portes i acomiadar als seus treballadors, com està passant en la ST-1 en l’entrada de Llíria des de Benissanó.

Per a García, esta bogeria urbanitzadora està passant factura a moltes famílies que veuen com l’ajuntament embarga els seus comptes corrents i els imposa unes hipoteques que difícilment van a poder fer front en uns moments de recessió econòmica com els que estem vivint.

Mentre l’ajuntament està en situació de morositat per impagament als proveïdors, amb un deute reconegut que està proper als 2 milions d’euros, la regidoria d’urbanisme es dedica a ofegar als propietaris de la localitat obrint nous PAIs, com els que recentment ha posat en marxa el PP tant en el casc urbà com en les urbanitzacions.

Des de Compromís s’alerta que la majoria d’estos PAIs es desenvolupen sense el consens majoritari dels propietaris i únicament amb la voluntat de les empreses que venen a Llíria a fer negoci, deixant en penúria econòmica als titulars de les parcel·les afectades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada