El PP augmenta un 20% el préstec per morositat


Compromís per Llíria denuncia que l’ajuntament deixa el deute municipal a proveïdors dintre del Pla d’Ajust en 2,16 milions d’euros.
Segons la Regidora de Compromís per Llíria i portaveu de la formació ecosocialista en la Comissió d’Hisenda, Inma Riera Lloret, el PP de Llíria continua mostrant la seua ineficaç gestió al front del consistori edetà i incrementa el préstec de morositat en 355.331,20 euros.
Així, en concret, a part dels més de 850 registres de factures a contractistes i proveïdors remesos per l’ajuntament de Llíria a l’Estat els últims mesos, que suposaven una quantia inicial de 1.823.074,78 euros, cal sumar ara un altra nova relació de factures que incrementa el crèdit a sol·licitar i el situa en 2.169.001,77 euros.
Per a Riera, esta nova quantia suposa un increment proporcional d’interessos que tindrà que pagar la ciutadania de Llíria via impostos o restant-los de poder fer noves inversions o prestar serveis a la localitat. La regidora apunta que la despesa financera que tindrà que suportar el municipi superarà el 630.000 euros.
Des de Compromís s’afirma que este és el trist colofó a una mala gestió econòmica realitzada pel PP local els darrers anys, on s’ha gastat més del que ha entrat, sobretot en despeses innecessaris com publicitat, protocol, propaganda i festes, on els comptes públics s’han vist agreujats també per la morositat en el pagament de subvencions que Generalitat deu al poble de Llíria i on els gestors públics no han posat fre a l’imminent desgavell comptable.
Deute morositat front cost alliberats, privilegis i despesa improductiva
Amb el cost que suposa mantindré durant una legislatura els 8 alliberats polítics de Llíria, més el privilegis de tindre cotxe i xofer oficial, així com reduint un 50% la despesa improductiva municipal, s’haguera pogut fer front a la morositat generada els darrers anys i els llirians no tindriem que estar sotmesos a este Pla d’Ajust que ens costarà 2,16 milions d’euros, extrem que suposarà una mitjana d’uns 100 euros per família en interessos per poder traure el crèdit i poder pagar a empreses i subministradors, apunta Riera.
Compromís denuncia que esta situació era previsible i es venia anunciant des de fa uns anys, sense haver pres cap acció preventiva fins que el desastre econòmic ha obligat a prendre estes mesures, que l’únic que fan i faran és agreujar molt més les arques i els serveis públics de Llíria.

Hui dilluns, el ple de l’ajuntament debatrà esta proposta, on l’equip de govern vol augmentar el deute viu municipal per poder fer front així al finançament necessari i deixar de ser un morós front el proveïdors i contractistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada