El PP de Llíria no assumeix el seu desastre econòmic i concerta un crèdit a 10 anys en llos de 4 anys

Compromís va proposar que el PP assumira el deute al llarg de la legislatura i que no es feren pagar prop de 800.000 euros d’interessos als veïns de Llíria.

Des del Grup Municipal de Compromís sha demanat al PP de Llíria responsabilitat i que els 2.169.000 euros que es deuen als proveïdors  es financien en un crèdit a 4 anys i que no arrosseguen el desastre econòmic que han generat a les arques públiques estos anys a futurs equips de govern.

Per a la portaveu deconomia del grup Compromís en lajuntament de Llíria, Inma Riera Lloret, el PP de Llíria no vol responsabilitzar-se del seu desgavell econòmic, perpetrat a Llíria durant el seu mandat, amb la generació duna morositat amb contractistes i proveïdors que supera el 2 milions deuros.


Segons Riera, lequip de govern ha signat un préstec de 2.169.000 euros a 10 anys, amb dos anys de carència, per poder pagar  factures endarrerides que ha situat al consistori com un dels majors morosos de la localitat.

El ecosocialistes apunten que,  este desorbitat deute va a suposar el pagament de prop de 800.000 euros en interessos, ja que en lloc de concertar loperació de crèdit a 4 anys, tal i com possibilitava la Llei de pagament per morositat, el PP ha decidit centrifugar el deute generat per la seua mala gestió i allargar el crèdit a 10 anys (pràcticament 3 legislatures).

La regidora de Compromís afirma que, a més a més, sha fet amb uns interessos abusius, perquè el preu dels diners del préstec va referenciat a la finançament del Tresors Públic, que amb la inestabilitat dels mercats financers actuals este paràmetre a 10 anys serà fluctuable i a data 15/05 es del 6% i no del 5 com es va anunciar en un principi.

Cal recordar que el Banc Central Europeu deixa el diners als Bancs a l1 % i que lequip de govern no ha vullgut reclamar un interès mes just per a la Ciutat de Lliria, fent que en estos moments lajuntamenta pague més del que podria ser normal. Un diferencial que eixirà dels impostos dels ciutadans o que repercutirà en la prestació de serveis.

INVERSIONS BLOQUEJADES
Una dels efectes directes d’esta morositat municipal generada pel PP és la paralització de totes les inversions municipals mentre no es liquide el deute pendent.

Això suposa que, el milió d’euros que hi havia previst en el pressupost de 2012 per a inversions és una quimera irrealitzable, ja que l’ajuntament està intervingut per l’Estat fins que complisca amb els pagaments que ha generat per una mala administració i per manca de liquides derivada dels impagaments de les administracions valencianes, com és la Generalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada