Compromís critica que el PP establisca “barra lliure” per a la construcció de grans superfícies comercials

El grup parlamentari Compromís ha criticat el decret-llei 5/2012 del Consell convalidat la setmana passada per la majoria del PP a Les Corts Valencianes per considerar-lo un atac frontal al model de comerç de proximitat present a les ciutats i pobles valencians.

El decret llei elimina 9 dels 12 criteris que, segons la Llei del Comerç aprovada l’any passat, havia de tindre en compte la Generalitat per tal d’autoritzar la construcció de grans superfícies comercials amb una grandària superior als 2500 m2. Els criteris que ja no entraran en el procés d’autorització contemplaven àmbits com l’impacte ambiental i paisatgístic, la presència d’aparcaments i accessos adequats, la connexió amb transport públic o la integració en el teixit urbà.

Segons assenyala Fran Ferri, portaveu de la coalició en la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme, "esta modificació significa que fins que s’aprove el Pla d’Acció Territorial Sectorial del Comerç, previst per a 2014, les grans superfícies tindran barra lliure per a construir grans magatzems sense tindre en compte les conseqüències mediambientals i econòmiques en la zona".

"La proliferació de les grans superfícies al llarg del nostre territori comporta la desaparició del comerç urbà de proximitat, que no només afavoreix un model de mobilitat sostenible, sinó que a més s’implica en la vida social i culturals del barris i ciutats dinamitzant les àrees urbanes".

"Des de Compromís -ha afegit Ferri- ens oposem a que el comerç es quede sense una planificació que tinga en compte tots els criteris que s’han eliminat, i esperem que el Partit Popular rectifique durant la tramitació del decret com a projecte de llei".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada