COMPROMÍS DENUNCIA UN AUGMENT DE ROBATORIS I LA DISMINUCIÓ DE REFORÇ POLICIAL A L’ESTIU


García: “Hi ha unitats de la Policia Local que es queden amb un sol agent i dies sense cap”.

Els veïns de Llíria, especialment els que viuen fora del casc urbà, han vist com aquest estiu l'onada de robatoris en habitatges, casetes de camp i infraestructures agràries s'ha multiplicat, mentre que el govern local ha eliminat els reforços policials per suplir la vacances com en anys anteriors.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, la retallada pressupostària ha afectat directament al servei de seguretat pública local, atès que hi ha unitats de la Policia Local on la patrulla es limita a un únic agent, i fins i tot hi ha dies i torns on no hi ha cap agent que els cobreix.

El Grup de Compromís veu amb preocupació com l'equip de Govern gasta milers d'euros en publicacions, publicitat, propaganda i actes protocol·laris, mentre els veïns estan sofrint una onada de robatoris sense precedents a la comarca i en el terme municipal de Llíria. De fet, la Policia ha de recórrer en ocasions a la Guàrdia Civil per no disposar de patrulla que cobreix els serveis o cridades d'alerta que emeten els ciutadans.


Per a García, aquesta nova retallada suposa un doble gravamen; d'una banda es limita la possibilitat de crear més treball entre els professionals de la seguretat pública durant els mesos d'estiu; i per un altre, es limita la capacitat de reacció de la Policia Local en deixar sota mínims els agents de servei, i fins i tot sense personal algunes de les unitats, com la Unitat Rural i de Medi Ambient, o motoristes, que cobreixen tot l'extraradi de la localitat, principalment els caps de setmana.

El regidor ecosocialista apunta que els agents estan desbordats i estan fent una gran labor amb els recursos que tenen, tant materials com humans. De fet, en el greu incendi produït a principi de mes a la zona forestal de la Concòrdia, on es van calcinar prop de 3.000 hectàrees, els policies van doblar serveis i van estar treballant en tot moment sense demanar cap compensació a canvi.

Compromís critica que el govern local no prioritze les necessitats bàsiques del municipi i no atenga les nombroses queixes i denúncies que es tramiten mensualment pels robatoris que pateixen els veïns de Llíria, delictes que han anat en augment mentre la seguretat ha disminuït en paral·lel per no disposar la Policia Local dels recursos humans necessaris per cobrir les vacants estivals per vacances.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada