A LLÍRIA S’HAN CREMAT 3.000 HECTÀREES I EL MUNICIPI PERD GRAN PART DEL SEU PATRIMONI FORESTAL


García: “S’han deixat cremar moltes hectàrees que amb una bona prevenció i una bona dotació de mitjans hui estarien intactes”.

El grup municipal de Compromís lamenta la pèrdua irreparable de les nostres muntanyes després dels incendis del darrers dies que han cremat el nostre terme així com els veïns d'Alcubles i Andilla. Ens solidaritzem amb els veïns d'estos pobles de La Serrania, que han vist com ha desaparegut baix les flames la major part dels seus termes municipals, així com la seua principal font de riquesa.


Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, la falta de coordinació entre les mitjans d'extinció del foc ha sigut clamorosa, unida a la negativa a rebre cap ajuda dels propis veïns dels municipis afectats, coneixedors com ningú del seu propi territori. De fet, s'ha donat casos de brigades perdudes dins les muntanyes, sense saber on estaven, per exemple, les basses d'aigua dels caçadors; o el cas ocorregut a Llíria d'unitats de l'exèrcit perdudes a les muntanyes que han sigutrescatadesper veïns que s'havien acostat a la zona per intentar ajudar.

Per a García, esta falta de coordinació, unida a l'abandó de les muntanyes els darrers anys i les condicions meteorològiques adverses, han convertit les nostres muntanyes en un autèntic polvorí que ha desaparegut baix l'acció del foc. En el cas de Llíria shan cremat prop de 3.000 hectàrees de la Concòrdia, la nostra zona boscosa més estimada que tardarà molts anys en poder-se recuperar.

Des de Compromís es lamenta al mateix temps les paraules del conseller de Governació, Serafin Castellano, qui ha reunit d'urgència amb regidors i alcaldes de les poblacions afectades solament per fer-se la foto i no acceptar cap crítica al respecte de la falta de coordinació i l'abandó de les muntanyes.

Compromís reclama explicacions a regidoria de Medi Ambient
El grup Municipal de Compromís ha presentat en el registre de lajuntament la petició oficial per a que la regidora de Medi Ambient done explicacions en la pròxima Comissió municipal, de quines han estat les actuacions i les gestions fetes en la catàstrofe ecològica que ha patit el terme municipal de Llíria i com sha deixat cremar pràcticament el 50% de la zona forestal de la Concòrdia. Ja que mentre ha durat la catàstrofe, lequip de govern no sha dignat donar a la població cap notícia per cap mitjà. Essent que el fum i les cendres eren visibles i palpables a la localitat edetana.

Igualment, el Grup de Compromís sol·licitarà un informe dels serveis tècnics municipals de valoració de greu incendi i sobre de quines són les mesures que va a prendre el goervn local i quines línies d’ajudes es van articular, a part de les que la Conselleria o el Govern de l’Estat ha anunciat que va a posar en marxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada