PROPOSEN INTERPOSAR RECURS D’INCONSTITUCIONALITAT FRONT RETALLADES SECTOR PÚBLIC


García: “Demanem als nostres representants en el Congrés, Senat, Parlament Valencià i al Defensor del Poble, que posen fre a les brutals retallades que el PP vol imposar als treballadors públics”.

El govern de l'Estat va aprovar el passat 13 de juliol el Reial Decret-Llei 20/2012 de mesures per garantitzar l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, que es va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el passat 14 de juliol.


Al mateix Decret-Llei, es preveuen una sèrie de mesures a prendre que lesionen greument les economies familiars de milions de treballadors públics de tot l'Estat, afectant d'aquesta forma als treballadors públics de l'Ajuntament de Llíria. Concretament, es fa referència a la supressió de la paga extraordinària de Nadal. Així, el Decret Llei en el seu article 2 diu:
Artículo 2. Paga extraordinaria del mes de diciembre de 2012 del personal del sector público.
1. En el año 2012 el personal del sector público definido en el artículo 22. Uno de la Ley 2/2012, de 29 de junio, de Presupuestos Generales del Estado, verá reducida sus retribuciones en las cuantías que corresponda percibir en el mes de diciembre como consecuencia de la supresión tanto de la paga extraordinaria como de la paga adicional de complemento específico o pagas adicionales equivalentes de dicho mes.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, esta mesura, atempta novament contra lautonomia local i pressupostària, ja que una volta més, i tenint aprovats els pressupostos municipals, amb la previsió de pagament de tot el jornal íntegre del personal depenent de les corporacions locals (incloses pagues extra), atenent al volum de plantilla actual i fetes les corresponents correccions, Plans dEstabilitat i re equilibri Financer, Plans dAjust i de pagament a proveïdors, les entitats locals es veuen agredides per un govern estatal desnortat i sense alternatives, amb una mesura totalment injusta i discriminatòria que no persegueix un estalvi directe en els comptes públics.

El grup Municipal de Compromís ha proposat al ple de la Corporació que lajuntament de Llíria, dacord al que estableix la Constitució Espanyola, inste al Defensor del Poble, al Parlament Valencià, als Diputats i Diputades del Congres, als Senadors i Senadores, a presentar un recurs dinsconstitucionalitat del Decret-Llei 20/2012, amb la finalitat de reestablir totes les pagues al personal dels sector públic, sense cap retall.

Per a Compromís, l'eliminació de prop de 4.500 milions d'euros de les butxaques dels empleats públics amb aquesta nova retallada va a suposar una greu agressió a l'activitat econòmica durant les dates nadalenques, atès que les famílies afectades per la incompetència del Govern Rajoy van a reduir el consum i això va a fer caure les vendes. Agreujant més la crisi dels xicotets i mitjans comerciants, hotelers, restauració i serveis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada