COMPROMIS RECLAMA ACTUACIONS DAVANT AVINGUDES D’AIGUA PER GOTA FREDA


El sequiol de recollida d’aigües pluvials que envolta la ciutat de Llíria entre els cims de Sant Miquel i Santa Bàrbara es troba ple de brutícia i fem.
El Grup Municipal de Compromís, davant l’alerta de la Conselleria de Governació sobre les pluges torrencials que solen assotar les poblacions valencianes en els mesos de setembre i octubre, ha presentat una proposta en l’ajuntament de Llíria on es reclama que per part dels serveis municipals s’establisca un pla de treball per tal de netejar i deixar en perfecte estat les canalitzacions que es fan servir per contenir les avingudes d’aigua dels cim muntanyosos de Sant Miquel i Santa Bàrbara.

Segons el portaveu local de Compromís, Paco García Latorre, molts trams dels sequiol que envolta la ciutat de Llíria en els barris que són limítrofes amb estos dos cims estan plens de brutícia, enderrocs i fem, els quals s’han acumulant al llarg de l’any o s’han generat a conseqüència d’abocaments incontrolats que han obstruït per complet el pas de l’aigua d’este sistema de recollida d’aigua pluvial.
García apunta que, és necessària una actuació abans de que les pluges de la gota freda de final de l’estiu i principi de la tardor facen acte de presència, amb la finalitat d’evitar avingudes d’aigua en les vivendes i locals que estan propers a la muntanya.
Actuació en barrancs, rambles i conques públiques
Igualment, des del grup Municipal, s’ha instat a la Corporació Municipal a que es faça una inspecció de totes les rambles, barrancs i conques públiques susceptibles de patir avingudes d’aigua que són competència de la Confederació hidrogràfica del Xùquer, amb l’objectiu d’establir actuacions o neteges puntuals en aquelles zones conflictives que puguen causar danys a vials, propietats o bens.
Patricova sota mínims
El portaveu de Compromís per Llíria, denuncia que moltes de les obres i actuacions previstes en el PATRICOVA (Pla d’Acció Territorial de Prevenció del Risc d’Inundacions) no s’han executat i les que s’han fet, han estat per que ha ocorregut alguna desgràcia.
Des de la formació ecosocialista es reclama que per part de les administracions local, autonòmica i estatal s’avalue de manera conjunta la situació de compliment del PATRICOVA i s’elabore una llista de prioritats i de treball abans de que la gota freda arribe a la comarques calencianes. Sent esta una oportunitat de crear una línia pressupostària conjunta entre administracions de prevenció, on a més, es poden crear nous llocs de treball per dur endavant estes tasques de neteja i manteniment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada