Compromís alerta de la consolidació d'un macro abocador a la zona de la Maimona


Prop d’una hectàrea de terreny esta servint per abocar tot tipus de materials des de fa uns anys.
El Grup de Compromís comunica a la Policia Local que fins i tot s'estan desballestant vehicles.

En dues parcel·les rústiques del terme municipal de Llíria situades en la partida agrícola de la Maimona, s'està consolidant un macro abocador d'inerts on es poden trobar tot tipus de materials, des de mobles vells, armaris, cuines, electrodomèstics, fins a peces de vehicles com són rodes, parachoques, entre uns altres.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, aquest abocador incontrolat i il·legal porta anys rebent deixalles, arribant a omplir un clot de més de 2.000 m2 que s’havia practicat per extreure la terra vegetal del mateix.


García ha acudit a la Policia Local per alertar que els abocaments no cessen, és mes, en aquests moments s'està convertint en un punt on s'estan extraient peces de vehicles per després abandonar-les o cremar-les juntament amb altres restes de plàstics o deixalles que estan dipositats en l'abocador.

El Grup de Compromís, igual que ha fet amb altres abocadors incontrolats de gran magnitud que hi ha repartits en el municipi de Llíria, va a demanar en la Comissió de Medi ambient que s'obriga un expedient sancionador i de restitució de les parcel·les per part dels propietaris, i que cas contrari s'actue d'ofici per part del consistori edetà.

Llíria posseeix un terme municipal molt extens, on els abocaments són freqüents en algunes zones concretes, sobretot en la perifèria de zones habitades, on es tiren mobles i deixalles velles domiciliàries. Però en aquest cas, estem parlant d'una gran superfície, ja que entre les dues parcel·les que estan servint de base per a la creació d'aquest macro abocador sumen prop d'1 hectàrea de terreny.

És per això, que des del Grup de Compromís es demanarà als serveis de Medi ambient que efectuen les diligències que corresponga en aquests casos i s'establisquen els mecanismes per poder segellar definitivament aquest lloc a l'abocament d'inerts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada