El CVI torna a pujar la taxa del reciclatge i no fa proves objectives per seleccionar personal


  • García: “El veïns de Llíria pagarem 92,95 euros en 2012, quan la planta encara no ha entrat ni en funcionament”.
  • Compromís denuncia l’enxufisme i reclama procediments públics per seleccionar el personal que ha de treballar a les plantes de transferència i reciclatge.

Un anys més el Consorcio Valencia Interior (CVI) ha pujat el rebut del reciclatge. Amb este, ja en són 5 els anys consecutius que esta nova taxa imposada pel PP i el Consorcio que gestiona el Pla Zonal de Residus de les Comarques del Camp de Túria, Serrans, Racó d’Ademus, Foia Bunyol i Requena Utiel, fan als usuaris d’un servei que encara no compta ni amb la planta de tractament en funcionament.


Segons el portaveu de Compromís, Paco García Latorre, es incomprensible com cada any es reciclen més tones de fem i com cada any el rebut es major, quan tenia que ser tot el contrari.

Per a García, el Consorcio s’ha convertit en una maquinària de recaptació pura i dura, on les campanyes de minimització del residu i de reutilització són molt poques. De fet, el número de contenidors de reciclatge continua sent pràcticament el mateix en les poblacions on presta el servei este Consorci.

Des de Compromís es critica que l’entitat sols es dedique a fer publicitat enganyosa i no facilite la informació comptable a les plataformes i ciutadans que des de fa temps l’han reclamada sobre la gestió i de com trauen els comptes per a després imposar les taxes.

Es reclamen borses públiques i objectives per a treballar en CVI
Novament, este Consorci es pot convertir en un niu d’enxufats i amics del govern de torn, ja que per poder formar part de les plantilles de les plantes de reciclatge i transferència no s’ha fet cap convocatòria pública on la gent puga accedir i tindre una igualtat d’oportunitats, sinó que possiblement es farà com sempre fa el PP, amb llistes d’amics i enxufats de torn.

García apunta que els diners que paguen estes plantes i la gestió de les mateixes són públics i ixen de les butxaques de tots els contribuents, i que el posar a treballar directa o indirectament a familiars i amics de regidors i alcaldes del PP suposarà un frau a la ciutadania, un engany i una perversió de l’administració pública a través de les concessionàries privades. Ja que es priva del dret al treball a gent qualificada i s’utilitza l’amiguisme com a procediment de selecció.

Des de Compromís es reclama transparència i igualtat de tracte per poder accedir a treballar a les futures plantes de tractament i reciclatge del CVI, creant borses de treball públiques i amb criteris objectius de selecció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada