MEDI AMBIENT INVESTIGARÀ EL MACRO ABOCADOR DE LLÍRIA UBICAT EN LA MAIMONA


La Policia Autonòmica es fa càrrec de la investigació i recull informació sobre els abocaments que estan efectuant-se la terme municipal.
A principi de mes, el grup Municipal de Compromís per Llíria, arran de queixes presentades per veïns de la zona, alertava de que a la partida de la Maimona de Llíria estava consolidant-se un macro abocador d’inerts de considerables dimensions on s’estaven desballestant fins i tot vehicles.

Compromís va portar una proposta a la Comissió Municipal de Medi Ambient per a que es procedirà a efectuar les diligències oportunes i s’establiren els mecanismes per poder segellar definitivament aquest lloc i no es continuaren fent abocament d’inerts.
Des del Consistori es va contestar al Grup de Compromís que la competència en este tipus de abocadors era de la Conselleria de Medi Ambient, la qual a través de la seua Direcció General s’havia posat en contacte amb el municipi i havia enviat a la Policia Autonòmica per tal de que es fera càrrec de les investigacions i realitzara les diligències corresponents per averiguar la titularitat tant dels propietaris del sòl com dels possibles causants dels abocaments.
El abocaments en el terme municipal de Llíria són constants i periòdics per part de persones incíviques que no fan ús dels serveis de recollida i de l’Ecoparc municipal, generant uns costos i focus de fem que en la majoria dels casos tenen que netejar en última instància els serveis municipals.
En este cas, l’abocador que s’està consolidant en la partida de la Maimona compta amb unes dimensions poc usuals, ja que estem parlant de prop d’una hectàrea de terreny, on en tot el seu perímetre i en una zona, on es va fer un clot de més de 2.000 metres quadrats s’han dipositat milers de tones de inerts.
Des de Compromís s’espera que la Conselleria i la Direcció General de Medi Ambient procedisquen a fer les averiguacions que pertoque i donen una solució definitiva amb la clausura d’este a abocador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada