Nova taxa per poder utilitzar l'Escola de Dansa


El PP de Llíria discrimina segons les instal·lacions municipals que s’utilitzen i els usuaris tindran que pagar entre 20 i 40 euros per hora per fer ús de l’Escola.

El govern de la localitat, dintre del rosari d’ordenances fiscals que va aprovar en l’últim Ple Ordinari, va crear-ne una nova per a queels ciutadans que vulguen utilitzar l’Escola de Dansa, tinguen quepagar, quan en la resta de edificis i instal·lacions públiques l’accés a associacions, entitats i clubs és completament gratuïta.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, este edifici va ser sufragat mitjançant el Pla Estatal d’Inversió Local (Plan E), amb un cost que ha superat el 700 mil euros. Una inversió que està totalment pagada, no com les que promet la Generalitat Valenciana, que deu al municipi de Llíria més de 2 milions d’euros en obres i subvencions que no paga des de fa anys.


Per a García, és una incongruència que, tant a les professionals que donen classe en l’Escola de Dansa, com als usuaris que vulguin fer ús de la mateixa se’ls tinga que tornar a cobrar diners, ja que açò suposa un tracte discriminatòria respecte d’altres edificis o instal·lacions municipals, on es pot practicar esport, o fer qualsevol altra activitat sense cap cost per a l’usuari.

Segons la nova ordenança fiscal que regula l’ús d’este edifici ubicat al carrer del Trencall, el preu per hora d’utilització serà de entre 20 i 40 euros, depenent la sala, si és més gran o més xicoteta. Este preu és l’unitari, ja que les normes comunes marquen en su punto 4 que la sala que es sol·licita ha d’estar ocupada durant un trimestre natural complet, fet que suposa una despesa mínima per trimestre propera als 500 euros (uns 160 per mes).

El grup de compromís va proposar que esta instal·lació fora tractada com la resta d’edificis i per tant no es cobrara estes quantitats, sobretot per la situació econòmica en la que es troben moltes famílies, associacions o entitats de Llíria que volen practicar la dansa, ja siga clàssica o tradicional, ja que la simple imposició d’estes tarifes coarta el que puguen fer ús d’este local.

Per a García, si el criteri del Govern del PP va a ser el cobrar i aplicar el re pago en les noves edificacions que es facen, ja vorem quines quantitats es faran pagar a les associacions que vulguen utilitzar el Centre Multiusos que està finalitzant les obres a la zona del Pla de l’Arc. Ja que al final, l’afany recaptador, l’únic que porta és el tindre uns edificis milionaris infrautilitzats i tancats, com ocorre a la Ciutat de València en edificis com l’Àgora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada