PRESSUPOST 2013 PER A LLÍRIA RECULL PUJADA D’UN 10% DE L’IBI I TOTES LES TAXES MUNICIPALS


Riera: “A més, l’ajuntament continua endeutant-se i proposa la concertació d’un nou préstec de 750.000 euros”.
Els comptes públics de 2013 per al municipi de Llíria porten més del mateix, es a dir, més càrrega fiscal i noves pujades de taxes i impostos, mentre l’equip de govern continua proposant concertacions de crèdits per poder finançar les inversions locals.
Segons Inma Riera, les xifres que presenta el PP per a l’exercici de 2013 són la certificació de la ruïnosa política econòmica que el PP ha du endavant mentre ha estat al front de l’ajuntament, ja que, mentre no es para de demanar crèdits per poder atendre les factures i proveïdors, ha estat incapaç de que la Generalitat Valenciana ens pague als llirians els 2 milions i mig que ens deu.

De fet, apunta Riera, sols del crèdit que va traure recentment l’ajuntament per pagar factures endarrerides i que tindrà que amortitzar-se en els pròxims 10 anys, els veïns de Llíria anem a pagar més de 800.000 euros en interessos. És a dir, el PP ha generar un deute de 100 euros per família per poder pagar els interessos del deute derivat d’una mala gestió política en matèria d’ingressos.
Per a la Coalició Compromís, el Pressupost de 2013 no respon a les necessitats reals de la localitat, que a hores d’ara compta amb uns 3.000 desocupats, un teixit industrial inexistent i un desmantellament del xicotet i mitjà empresariat.
Les xifres aboquen a una pujada de la pressió fiscal dels contribuents i l’índex d’endeutament municipal, fet que apunta a un any amb iguals o majors dificultats econòmiques que el 2012, amb un possible augment d’impagaments per les precàries butxaques de les famílies de la localitat.
Pagament de sentències i quotes urbanístiques
Les sentències han fet acte de presència en la planificació d’inversions, ja que la justícia obliga al PP de Llíria a continuar pagant deutes pendents i interessos de demora, en este cas relatives a l’adquisició de sòl de l’hospital de Llíria (80.000 euros) i del Polígons Carrases (30.000 euros), així com es destinen més de 500.000 euros a pagar quotes urbanístiques que deu el propi ajuntament per la tramitació de PAIs.
Retallades entitats socials i manteniment de privilegis i alliberats
L’equip de Govern, en el seu afany de mantindré els privilegis i assalariats partidistes, ha decidit mantindre els 8 llocs de personal allibertats, l’alcalde, 3 regidors i 4 assessors, així com mantindré un cotxe oficial i un policia que fa de xofer, mentre que el teixit associatiu local patirà una nova retallada del 10% en el 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada