EL CVI TÉ PENDENTS DE COBRAR MÉS DE 23.300 REBUTS DE VEÏNS VALORATS EN 1'5 M€ PER UNA GESTIÓ DEFICIENT

Compromís censura la "voracitat recaptadora" del PP a l'hora d'imposar nous tributs als contribuents valencians i la poca fiabilitat del CVI.

La coalició Compromís ha fet palés que el Consorci València Interior (CVI) té pendents de cobrar al voltant de 23.300 rebuts d'este organisme públic pel tractament de residus sòlids corresponent als anys anteriors a causa d'una gestió deficient. El valor total dels rebuts que fins ara no s'han cobrat suposen al voltant d'1'5 milions d'euros.

Segons el portaveu comarcal de Compromís, Paco García Latorre, els rebuts es cobren des de l'any 2009 als habitants de 61 municipis de les comarques del Camp de Túria, la Foia de Bunyol, els Serrans, la plana Utiel-Requena i el Racó d’Ademús. En total, més de 250.000 veïns als quals se'ls ha cobrat una taxa nova per un servei inexistent, atès que el fem d’estes comarques ha estat viatjant per diverses plantes de fora del Pla Zonal, concretament a Alacant i després al municipi d'Alfara d'Algímia, en el Camp de Morvedre.


Precisament, demà dimarts es posa en funcionament la planta de tractament dels residus construïda pel Consorci a Llíria, la qual tenia que estar en funcionament ja fa 3 anys. La mateixa s’ha construït sobre una extensió aproximada de 55.000 metres quadrats i amb una inversió de 18 milions d'euros "per a un projecte obscurantista que des de l'any 2009 ens costa a tots els contribuents un bon grapat de diners, atès que els rebuts s’han duplicat en tan sols 5 exercicis. Per exemple el municipi de Llíria va començar pagant 45 euros i ara se'n paguen més de 90, per culpa de la voracitat recaptadora del Partit Popular".

Segons García, la greu crisi econòmica que pateixen actualment les famílies "amb vertaders problemes per afrontar nous impostos" junt a una gestió "deficient" i "caòtica" que ha portat el CVI i la poca fiabilitat que genera davant els contribuents, "expliquen un endarreriment tan greu en el cobrament de més de 23.300 rebuts; a més, s'ha de seguir un procediment administratiu lent i complica, amb la qual cosa es fa difícil que el consorci ingresse 1'5 milions d'euros".

Compromís pel Camp de Túria afegeix que el Consorci València Interior "és la prova fefaent que el PP ha trobat una manera d'escurar les butxaques dels veïns amb nous ingressos; de fet, el CVI en 5 anys que porta cobrant rebuts ha ingressat prop de 50 milions d’euros.

La coalició ecosocialista exigeix als responsables del Consorci que gestionen la nova planta de tractament "amb criteris de màxima transparència i participació ciutadana, perquè cal recordar que fins ara s'ha cobrat per una feina que no es realitza com diu el contracte, es cobren tones que no es comproven i, a més, cada any s'ha apujat la taxa que es cobra a cada veí sense cap tipus d'explicació ni argument convincent sobre què se'n fa amb eixos diners".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada