EL PP DONA SUPORT A LA BATUDA XENÒFOBA “MOS MAIORUM” CONTRA LES PERSONES MIGRANTS


Compromís proposa que l’ajuntament de Llíria mostre el seu rebuig a estes accions vulneradores de Drets Humans i el PP amb el seu vot en contra es queda sols defensant-les.
Vallivana Murgui: «Des de Joves amb Iniciativa entenem que aquesta batuda policial resulta una criminalització de la víctima, que és detinguda i interrogada, i incideix en la política de la por i la persecució cap a persones simplement pel seu color de pell.»


Des del passat dilluns 13 d'octubre fins al pròxim 26 d'aquest mateix mes, els cossos policials dels Estats membres de la Unió Europea (UE) estan convocats a realitzar operacions de control massiu de les persones, tant dins de la zona de Schegen com a les fronteres exteriors.

Organitzada per la presidència italiana del Consell de la UE, la operació policial, en col·laboració amb Frontex i Europol, anomenada «Mos Maiorum» suposa una operació a escala europea amb l'objectiu de «detindre als migrants irregulars i reunir informació rellevant per a fins d'investigació d'intel·ligència».

L'Estat Espanyol que s'ha sumat a aquest dispositiu policial, ha justificat aquesta macro-batuda europea des del Ministeri de l'Interior, recolzant-se en l'argument de que resulta un mecanisme necessari contra el crim organitzat que s'aprofita de les persones sense papers.

«Encara que aquesta intenció siga certa, el mer fet de plantejar una batuda europea contra les persones migrants, és a dir, la identificació de persones basant-se en un perfil ètnic, no sols és il·legal per incomplir tractats internacionals de les Nacions Unides així com del propi Consell d'Europa mitjançant el seu Comissionat de Drets Humans, sinó que també és profundament immoral» han denunciat des de Compromís.

«Per tot açò, i per què volem construir una Europa basada en valors d'igualtat, d'acollida i l'hospitalitat. Un continent que ha aconseguit la seua riquesa mitjançant el colonialisme i l'explotació dels recursos dels països del sud i que una vegada més castiga a aquest pobles aplicant polítiques migratòries xenòfobes. Des de Joves Amb Iniciativa hem volgut instar, a través dels Grups Municipals de Compromís, a que les institucions es sumen al Manifest davant la batuda europea «Mos Maiorum», i en concret l'Ajuntament de Llíria, junt a les quasi 40 entitats i associacions social que ja ho han fet» ha apuntat la jove edil de Llíria.

Aquesta proposta que va ser presentada al passat ple d'octubre no va poder eixir endavant pel vot negatiu i en solitari del Partit Popular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada