EL PP REDUEIX INGRESSOS DE CARA A 2015 PER VALOR DE 440 MIL EUROS PER A NO FOMENTAR L’ECONOMIA LOCAL

Compromís proposa un Pla de Re activació econòmica local amb l’increment de l’IBI imposat per l’Estat i el PP el redueix per a no crear ocupació i deixar desemparades a les persones mes necessitades.

Segons la portaveu de Compromís per Llíria, Inma riera Lloret, durant els darrers dos anys, els increments que s’ha fet sobre l’IBI d’urbana a Llíria, s’han destinat majoritàriament a cobrir la morositat de la Generalitat Valenciana en quan als deutes que te amb l’ajuntament de Llíria en pagament de subvencions i ajudes. Molts d’eixos ingressos extraordinaris han estat destinats també a pagar deute bancari, concretament més de 250 mil euros en interessos pel préstec concertat per al pagament de proveïdors (de les factures en els calaixos).


El Govern de l’Estat també manté este increment per a 2015, segons la Llei 16/2013, de 29 d’octubre, per la que s’estableixen mesures en matèria de fiscalitat medi ambiental i s’adopten mesures tributaries i financeres.

Per a Riera, amb este increment previst per a 2015 (i que l’equip de Govern vol eliminar de la partida d’ingressos i donar de baixa més de 440 mil euros) es pot donar cobertura a implementar un “Pla de Re activació econòmica” en el municipi de Llíria, el qual possibilite la creació de nous llocs de treball i l’establiment de mesures fiscal per a l’apertura de nous establiments o negocis, així com articular una sèrie d’ajudes i beneficis tributaris a les famílies més necessitades que estan patint els efectes de l’austericidi governamental i la crisis econòmica. Extrems que amb la proposta de modificació que es presenta seran laminats i entrebancats, deixant perdre una oportunitat per rescatar a les persones de la localitat que més ho necessiten.

Des de fa dos anys i degut a la situació financera d’aquest Ajuntament hem aplicat un increment del 10% del IBI, mesura que tinguérem que aplicar per que en 2011 l’Ajuntament entrà en números rojos en el pressupost ajustat. Desprès de fer un pla de reequilibri financer ens acollirem al préstec del pagaments de proveïdors per un import de 2.169.000 (situació que no s’haguera produït si la Generalitat Valenciana no fora una morosa i ens haguera pagat les subvencions concedides), per la qual cosa durant estos 2 anys els ciutadans de Llíria hem fet un gran esforç financer, tant per l’increment del 10% de l’IBI com per la pujada generalitzada de totes les taxes municipals.

En 2013 l’Ajuntament ha tingut un superàvit i hem tingut un romanent de tresoreria positiu, però aquesta situació no es correspon en una milloria de la situació dels nostres veïns i veïnes, que veiem com tenim una ciutat empobrida, amb una renda familiar de les més menudes en municipis de més de 20.000 habitants, una tassa d’atur desmesurada i un augment de famílies amb necessitats extremes. Per totes aquestes raons, des de Compromís pensem que tenim que donar el màxim possible dels nostres recursos i fer un esforç fiscal per a compensar aquestes mancances. Si durant dos anys hem fet un esforç fiscal per a tapar la mala gestió de la Generalitat i el PP, ara toca fer un esforç i millorar la vida dels Llirians i Llirianes.

Per tant, apunta la regidora ecosocialista, des de la Coalició hem proposat al Govern Local destinar el 50% de les quantitats recaptades fruit de l’increment de l’IBI imposat pel Govern de l’Estat a posar en marxa del un Pla d’Ocupació potent per a l’any 2015 i l'altre 50% a totes les mesures fiscals per garantir ajudes a les famílies més desfavorides i a la creació d’ocupació, arbitrant bonificacions a comerços i industries que creen ocupació, bonificacions en l’IBI a les famílies més necessitades i també de bonificacions socials a la taxa del fem.

Des de Compromís apostem per dinamitzar el mercat laboral i el benestar dels ciutadans, mentre que el Govern local, amb esta proposta, totalment partidista i electoralista, sols pretén tapar la seua mala gestió durant esta legislatura i aplicar una baixada del tipus de gravamen tramposa per compensar la pujada que el PP ha aplicat a nivell de l’Estat. Una mesura que sols serà d’aplicació en 2015, any electoral i que deixarà en la cuneta novament a les persones mes necessitades de la localitat.

Davant esta proposta ruïnosa del PP, el Grup Municipal de Compromís ha proposat no rebaixar els ingressos de l’IBI i estudiar les mesures fiscals presentades per la Coalició per ser aplicades en els pressupostos de 2015, amb la finalitat de donar cobertura a les persones més necessitades i implementar un pla de reactivació econòmica en el municipi de Llíria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada