EL CONSELL ABANDONA DIVERSOS PROJECTES PER A LA CIUTAT DE LLÍRIA EN ELS PRESSUPOSTOS GENERALITAT DE 2015

Compromís presenta 40 propostes de millora en equipaments, infraestructures i serveis públics, alhora que reclama el pagament del deute de prop de 2 milions d’euros amb el poble de Llíria.
Compromís ha presentat un total de 40 propostes als comptes públics de la Generalitat i ha reclamat un any més que el Govern de Fabra pague als ciutadans de Llíria els prop de 2 milions d’euros que li deu a l’ajuntament.

El portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, ha assenyalat que “estos pressupostos de 2014 són la mostra de que el Consell dirigit pel PP ha abandonat la Ciutat de Llíria i ha eliminat diversos projectes que es varen prometre amb bombo i platet.
Segons Garcia, els comptes de 2014 “no contemplen la construcció d’un Nou Palau de Justícia, ni la comissaria de Policia Autonòmica, tampoc es pensa fer la residència de discapacitats, que s’ha volatilitzat de la Conselleria de Benestar, mentre es volen aplicar nous copagaments als usuaris.
L’edil de Compromís apunta que en matèria educativa, el PP ha fracassat i ha suprimit la construcció del nou IES Camp de Túria, a més de no tindre previst executar cap col·legi públic (ni Sant Miquel, ni Sant Vicent), ni tampoc fer una Escola Oficial d’Idiomes, ni molt menys una Escola d’Adults.
La ruïna econòmica en la que ha deixat el PP la Generalitat Valenciana està passant factura als pobles i ciutats valencianes com Llíria. La continuïtat d’este govern es tradueix en misèria i promeses incomplides de cara als ciutadans, que visualitzen una paràlisi i un retrocés en matèries tan bàsiques com educació, sanitat o benestar.
Compromís ha presentat diferents esmenes dirigides a revitalitzar la Ciutat de Llíria i aconseguir que serveis i infraestructures que són reivindicacions històriques puguen veure la llum i ajuden a millorar la qualitat de vida dels veïns de la localitat.
ESMENES
Un primer bloc d’esmenes van dirigides a culminar projectes que fa més d’una dècada que tenien que haver-se finalitzat, com ara la segona fase de l’urbanització de la zona del Pont del Vidre. En esta línia, es reclama també una actuació integral en les barriades històriques de Llíria com són: la Vila Vella, el Pich-Torreta i Barceloneta-Santa Bàrbara. Estos últims barris propers als cims muntanyosos de Sant Miquel i La Torreta. Proposant una intervenció concreta a la pròpia Ermita de Santa Bàrbara, edifici municipal que es troba quasi assolat. 
Un segon bloc d’esmenes van referides a les infraestructures viàries i ferroviàries que Llíria necessita, com ara la Ronda de Mura o la variant de Vilamarxant i un nou pont de connexió de la ciutat amb les urbanitzacions a través de l’autovia CV-35. 
En matèria ferroviària, els grup de Compromís continua proposant l’ampliació de la Línia 5 del Metro des de Vilamarxant fins a Llíria, projecte al que la Conselleria va dir que faria un estudi de viabilitat i que, a hores d’ara no se’n sap res. Igualment, i amb la voluntat de complir amb la freqüència de 15 minuts durant tota la franja horària, es demana la millora de la xarxa ferroviària entre L’Eliana i Llíria, desdoblant el seu traçat, completant l’actuació amb la construcció d’una segona estació al Pla de l’Arc i fer-les intermodals, on es puga combinar tren-autobus-bici.
En quant al transport per carretera, Compromís demana la creació d’una línia de transport públic per poder anar a l’extensió hospitalària de l’Arnau a Llíria.
Les propostes es rematen a nivell cultual i educatiu, sol·licitant la dotació d’una escoleta 0-3 anys pública en el Col·legi Sant Miquel, la construcció del Col·legi San Vicent i l’ampliació del de Sant Miquel, així com la construcció de l’IES Camp de Túria i l’assumpció del Conservatori Municipal de Música de Grau Mitjà per part de la xarxa de la Generalitat, creant-ne un nou de Grau Superior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada