Compromís proposa establir un pla de neteja al voltant dels contenidors de les urbanitzacions

Riera:”Cal establir per part dels serveis municipals una periodicitat per eradicar els abocaments incontrolats”.

En els carrers de totes les urbanitzacions de Llíria hi han diversos llocs destintats per a dipositar el fem ja siga orgànic o contenidors per a reciclar paper i cartró, vidre, o plàstics i envasos.

Segons la Regidora de Compromís per Llíria, Inma Riera Lloret, “com que el serveis de neteja no arriben actualment a les urbanitzacions que encara no han estat urbanitzades, i per tant no es fan les llavors d’agranar, passar la maquina de neteja viaria, les zones on estàn els contenidors sempre s’omplin de brutícia convertint-se en alguns dels casos en xicotets abocadors incontrolats”.


Per a Riera, la regidoria de serveis municipals ha de establir una pla de neteja continuada i periòdica que pose punt i final a la proliferació d’estos abocaments que cada dia són més quantiosos i voluminosos, sobretot en els punt de recollida que es troben en les pistes rurals o vies principals, on no sols diposita el fem els ciutadans que resideixen en estes urbanitzacions de Llíria, sinó també altres usuaris que viuen o tenen vivendes en zones disseminades i que pasen per on estan estos contenidors.

Compromís ha proposat a l’equip de govern que de manera sistemàtica s’establisca un pla de neteja dels voltants dels contenidors ubicats en els carrers de les urbanitzacions per tal de que no es convertisquen en focus d’abocaments incontrolats. Apuntant que com a mínim la periodicitat ha de ser trimestral a partir del mes de gener de 2012, coincidint amb el final de les vacances de Nadal i Reis, Pasqua, i a l’inici i final de les vacances estivals.

La regidoria de Serveis ha contestat a Grup de Compromís que es va a fer una reestructuració del servei de recollida de fem o es pretén estudiar la possibilitat de que este tipus d’actuacions es facen habitualment i a ser possible com a mínim una per mes.

Per a Riera és important que esta tasca siga assumida pel consistori com una part més de la recollida dels residus sòlids urbans, la qual ha d’anar acompanyada de campanyes de sensibilització als usuaris per que facen un major ús de serveis com l’ecoparc (un servei totalment gratuït), on es poden dipositar moltes de les deixalles que normalment apareixen en els voltants dels contenidors de fem ubicats en les urbanitzacions de Llíria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada