EL PP HIPOTECA ELS PRESSUPOSTOS DE 2012 AMB QUOTES URBANÍSTIQUES I VENDA DE PATRIMONI

Llíria ha de fer front en plena crisi a una càrrega urbanística de més d’1,1 milions d’euros més IVA per a la urbanització del ST-1 (polígon entrada a Llíria des de Benissanó).

La situació econòmica de l’ajuntament de Llíria és cada dia més complicada. Però més encara si mirem les xifres del pressupost d’inversions per a l’any 2012, on l’ajuntament ha de vendre patrimoni per un valor de 700.000 euros si vol quadrar els comptes públics del consistori.Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, la febre urbanitzadora que manté el PP de Llíria en continuar posant formigó en tot el terme municipal, quan la situació econòmica no es favorable a nous processos urbanitzadors, ha situat a l’ajuntament en una situació crítica a l’hora de fer front a les quotes urbanístiques derivades de la gestió del sòl en el Sector Terciari ST-1 de Llíria (ubicat en l’entrada de a Llíria des de Benissanó). L’ajuntament ha de fer front al llarg de 2012 a uns pagament que superen els 1,1 milió d’euros més l’IVA, conseqüència de la posada en marxa d’este sector.
García apunta que el consistori haguera pogut evitar estos pagaments si l’equip de govern haguera optat per el canvi en terrenys. Però, al haver optat en el seu moment pel pagament en diners, ara ha de fer front a les quotes que es giraran l’any vinent.
Esta situació ha hipotecat els comptes públics per a 2012, que a part de tindre que concertar un nou crèdit de 900.000 euros, tindrà que recórrer a la venda de patrimoni per poder fer front als pagaments, una variable incerta que deixa en suspens les inversions cas de no poder fer cap venda de parcel·les públiques, ajornar les quotes o albirar cap altra solució de pagament.
Per a García, el PP ha situat al consistori edetà i als veïns que estan immersos en processos urbanitzadors en una situació econòmica delicada, ja que han de fer front a uns pagaments que, ni l’ajuntament, ni els propietaris de sòl estan en condicions de poder afrontar amb garanties en els temps de crisi que corren.
Des de Compromís es va denunciar en el ple de pressupostos la imprevisió en la que el PP ha deixat els comptes municipals de 2012, amb variables d’incertesa en els ingressos i la càrrega que suposa fer front a este 1,1 milió d’euros, els quals s’hagueren pogut destinar a crear ocupació en el municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada