COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL CONVENI DE CESSIÓ DE TERRENYS PER CONSTRUIR EL PALAU DE JUSTÍCIA DE LLÍRIA HA CADUCAT DESPRÉS DE 5 ANYS D’ESPERA

García: “El Ministeri de Justícia anul·la el setè jutjat d’instrucció de Llíria perquè la Generalitat no té diners pel seu manteniment”
Compromís per Llíria ha criticat la lentitud de la Generalitat Valenciana per construir el Palau de Justícia de la ciutat edetana atès que el conveni subscrit entre l’ajuntament i la conselleria ha caducat. A més, el Ministeri de Justícia ha anul·lat l’acord per crear el seté jutjat d’instrucció de Llíria perquè la Generalitat s’ha negat a assumir el cost econòmic que suposa el seu manteniment.
El conveni subscrit a finals de 2005 entre l’Ajuntament de Llíria i la conselleria de Justícia establia un temps màxim de 5 anys –han passat quasi 5 mesos de més- per construir les noves instal·lacions del Palau de Justícia, tenint en comptes que l’actual edifici judicial s’ha quedat menut per atendre el volum que feina que generen els municipis del Camp de Túria.
Al llarg d’aquest període de temps, la conselleria de Justícia ha estat incapaç de portar endavant el projecte de construcció d’un palau adient a les necessitats creixents perquè no té diners per a invertir-hi. Tot per culpa de la política de grans esdeveniments i fastos que han deixat buides les arques de la Generalitat Valenciana.
La delicada situació financera de la Generalitat ha suposat també la renúncia a mantindre el jutjat número 7 de Llíria que el Ministeri de Justícia havia aprovat i, per tant, la comarca s’ha quedat sense un altre espai per resoldre els conflictes judicials al Camp de Túria. De fet, fa uns mesos la manca de paper –per culpa de l’absència de recursos econòmics- va obligar a tancar durant uns dies les portes dels jutjats i els usuaris es van veure privats del servei judicial.

El candidat a l’alcaldia de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, ha lamentat que per culpa del balafiament econòmic a què el Partit Popular ha sotmet la Generalitat “els llirians i la resta de ciutadans del Camp de Túria ens vorem privats d’un servei essencial com és la justícia per a tothom; no tenen ni per comprar paper per escriure i així és difícil funcionar en una societat democràtica, el PP ha demostrat amb escreix que Llíria no figura entre les seues prioritats i, per això, ni poden mantindre les instal·lacions ni construir un edifici nou com cal ja”.
Compromís per Llíria ha recordat que el plenari de Llíria va aprovar a finals de l’any 2005 la cessió d’uns terrenys de 2.000 metres quadrats per construir les instal·lacions noves però al llarg del temps no han fet ni pruna. Els terrenys on estava prevista aquesta infraestructura judicial acollir en un futur un centre multiusos les obres del qual ja estan actualment en marxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada