COMPROMÍS PROPOSA RECUPERAR LA FIGURA DELS “SERENOS” DESTINAT ALS ATURATS MAJORS DE 45 ANYS AMB PROBLEMES PER ACCEDIR AL MÓN LABORAL

Garcia Latorre: “Cal que l’Ajuntament de Llíria porte a terme iniciatives per pal·liar l’atur al municipi amb més de 2.500 persones sense feina”
Compromís per Llíria ha proposat que l’Ajuntament recupere la figura dels coneguts “serenos” que hi havia fa anys als pobles amb la finalitat de pal·liar l’índex tan elevat d’aturats als municipi, més de 2.500 persones desocupades actualment. La mesura intenta ajudar, principalment, els majors de 45 anys amb problemes per accedir al mercat laboral.
La instauració dels “serenos” ja es va portar a terme durant els governs d’esquerres –legislatura de 1999 a 2003- amb un gran èxit gràcies al suport de l’administració local que va ajudar a buscar treball als segments socials amb més dificultats per inserir-s’hi. La iniciativa es materialitza mitjançant programes finançats pel servei valencià d’ocupació amb una durada de dos anys de contractes per als beneficiaris.

Els “serenos” de Llíria sempre han tingut una doble funció molt eficaç com a controladors nocturns. D’una banda, ajudar la policia local en les tasques de vigilància i suport en els casos de robatoris, avalots o picabaralles. D’altre costat, també tenen una funció d’alertar sobre les incidències que es produeixen en el mobiliari urbà: asfaltat, enllumenat, neteja, trencament d’objectes,.. A més, també poden ajudar els veïns que ho demanen en cas de necessitat o urgències.
El candidat a l’alcaldia de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, ha subratllat que l’ajuntament “ha de convertir-se en un dels motors de la reactivació econòmica a la ciutat mitjançant mesures i iniciatives que ajuden les empreses a invertir i, per tant, a crear ocupació i, d’altra banda, l’administració local també té al seu abast tota una sèrie de programes per inserir al mercat laboral totes aquelles persones amb majors problemes per trobar un treball”.
Compromís per Llíria ha censurat l’escassa espenta de l’actual equip de govern per portar a terme iniciatives econòmiques tot i que en els darrers 8 anys de gestió deficient del Partit Popular l’índex d’atur ha passat de 500 a 2.500 desocupats, on hi ha centenars de famílies els membres de les quals no tenen un treball ni reben cap prestació.
La mesura dels “serenos” per a majors de 45 anys es completa amb altres mesures com una borsa de treball social per a la realització d’obres i serveis de recuperació de l’entorn de Llíria, un campus d’escoles professionals per a la realització d’activitats, tallers i centres de formació laboral, un centre de negocis per assessor els empresaris i, finalment, un centre d’oci que permetrà crear, directament, més de 200 llocs de treball
Garcia Latorre ha conclòs que cal apostar clarament “per la formació dels nostres joves, crear estructures perquè les empreses puguen invertir amb rapidesa i seguretat i crear llocs de treball; també cal que les administracions públiques, local, autonòmica i estatal, facen un esforç perquè la recuperació econòmica i social siga una veritable prioritat, amb fets i no sols amb paraules”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada