COMPROMÍS PER LLÍRIA PROPOSA REDUIR UN 50% EL PERSONAL ALLIBERAT I CÀRRECS DE CONFIANÇA

• Ecosocialistes i nacionalistes demanen fer comissions amb vot ponderat per reduir despeses de funcionament.
• La proposta global suposa un estalvi de més de 105.000 euros anuals.

El grup de compromís ha presentat diverses esmenes al ple d’organització municipal on es determinen els llocs a ocupar en els òrgans col•legiats del consistori, així com el número i les característiques del personal de confiança i alliberats que ha de comptar l’ajuntament en esta legislatura.

Les propostes venen a reclamar una major austeritat i reducció de despesa pública. La primera proposta es centra en reclamar a l’alcalde que cobre la seua pensió com a persona jubilada i deixe de rebre un salari de l’ajuntament, passant sols a cobrar les assistències a òrgans col•legiats i d’organització. Fet que estalviaria a les arques municipals 34.512,31 euros.


Per un altra costat, des de Compromís es reclama que s’eliminen els llocs de confiança de les dos secretaries d’alcaldia i regidoria delegada, que entre les dos sumen un import de 43.599,24. Passant a desenvolupar estes funcions el personal de l’ajuntament com poden ser administratius o auxiliars administratius, tal i com es feia fins a final del darrer any.

Vot ponderat en comissions
Un altre aspecte que s’ha esmenat per part de Compromís ha sigut el número de membres que han de pertànyer a les Comissions Informatives, que amb la proposta del PP passa de 9 en l’anterior legislatura a 15 membres en l’actual; mentre que Compromís reclama que es reduisca a la mínima expressió, amb 5 membres (un per cadascun de les forces amb representació), els quals tindrien un vot ponderat en concordança als representants del Ple al moment de prendre les decisions o votar els dictàmens. Esta mesura, tindria un estalvi net en els comptes municipals que suposaria uns 27.000 euros anuals.

Segons la regidora de Compromís, Inma Riera, amb estes propostes, l’ajuntament manté la seua capacitat organitzativa a nivell polític amb un estalvi de més de 105.000 euros que pot derivar-se a fer ajustos pressupostaris, crear més programes d’ajuda social, suplementar el banc d’aliments o generar nous llocs de treball social.

Este nou organigrama, implica reduir un 50% els càrrecs polítics i de confiança directes, passant de 6 (alcalde+3regidors+2 secretaries) a 3 llocs (3 regidors). Tot açò, sense comptar amb els dos llocs indirectes de confiança que l’equip de govern manté a través d’assistències tècniques com són el Cap de Premsa i Protocol i la de Joventut, que sumen prop de 50.000 euros anuals.

1 comentari:

  1. jo!!! vos voty, pero soles souo uns pijos
    k buskeue protagonisme ,,,Y status...
    soless sou "one brike on the WORLD"
    SPDIABLO

    ResponElimina