EL PP SEGUEIX CASTIGANT LA BUTXACA DELS VEÏNS DE LES URBANITZACIONS DE LLÍRIA

Compromís denuncia que en plena crisi i amb poc consens veïnal, el Govern de Llíria vol sotmetre als veïns a nous processos urbanitzadors sense consensos majoritaris.

L'últim ple de la localitat de Llíria va donar llum verda, amb els vots dels partits majoritaris (PP-PSOE) més EU, i l'oposició de Compromís i MOVE, a uns nous processos que no compten amb el recolzament majoritari dels propietaris i veïns.

Segons la regidora de Compromís, Inma Riera, l'ajuntament continua amb la seua vorágine urbanitzadora a costa de la butxaca dels propietaris i veïns de les zones residencials que hi ha consolidades fora del casc urbà. Esta vegada li ha tocat el torn a les urbanitzacions UE-42 Safareig i UE 19B-Sant Vicente.

En els dos casos, el recolzament dels veïns no ha arribat ni a la meitat. En el cas de Sant Vicente, solament han estat el 46% del total, mentre que en la de Safareig no supera el 27%. Fet que demostra la poca disponibilitat econòmica dels veïns per poder fer front a les costoses càrregues d'urbanització que en breu els girarà l'ajuntament.

Segons Riera, els veïns volen urbanitzar i pagar el que corresponga. Però, amb este model d'urbanització, l'ajuntament de Llíria solament vol fer caixa a costa de les economies familiars, ja que en el mateix, es fa pagar doblement serveis ja existents com la llum, aigua o telèfon, sent que aquestes zones són àrees semi consolidades i la llei preveu que aquests serveis no han de pagar-se de nou pels veïns.

De fet, en el ple es va posar de manifest que la Urbanització de Sant Vicente compta amb els certificats i projectes visats per l'ajuntament i Iberdrola del servei d'electricitat que fa diverses dècades va ser implantat en aquesta zona, un servei que ara, l'equip de govern i els partits que han aprovat la tramitació de la nova urbanització volen que els veïns paguen novament.

Els veïns de les urbanitzacions han castigat electoralment al PP en les últimes votacions municipals per aquesta manera irracional de procedir en la tramitació dels projectes d'urbanització. Però, la regidora d'urbanisme no vol adonar-se i continua tramitant nous projectes amb poc consens, els quals en època de crisi afecten durament a les butxaques dels veïns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada