EL “DECRETAZO” DEL PP SUPOSA UNA PUJADA DEL 10 % DE L'IBI A LLÍRIA


Rajoy puja la pressió fiscal i el PP de Llíria no para d'urbanitzar deixant a moltes famílies sense recursos.
"Fabra arruïna a la Generalitat, Rajoy incompleix les seves promeses aplicant pujades desproporcionades de l'IRPF i de l'IBI, mentre que l'ajuntament de Llíria prossegueix amb la seva voracitat urbanitzadora ", denuncia el portaveu municipal de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, en referència al rescat encobert de l'Estat als comptes de la Generalitat que no pot pagar ni la Seguretat Social, a la pujada d'impostos decretada pel nou Govern de l'Estat i a la vorágine de presentar nous PAIs que regeix en Ca la Vila.

El portaveu ecosocialista fa especial menció a la pujada de l'impost de béns immobles (IBI), que a Llíria serà d'un 10% més segons el Decret-Llei aprovat pel Govern de Rajoy, la màxima pujada prevista per al 2012, i responsabilitza d'això al PP local, perquè en els últims vuit anys al capdavant del Govern municipal, "no ha revisat el cadastre com corresponia", i per això, ara paguem el percentatge més alt.
Segons García, el “Decretazo” dels impostos que ha dictat el PP puja l'IBI de manera general. Però, "castiga als municipis que van realitzar la seua revisió cadastral abans de 2002", que és el cas de Llíria, amb la qual cosa els contribuents hauran d'afrontar una nova pujada d'impostos sumada a les fetes en l'IRPF, combustibles, energia o en taxes com les del reciclatge del Consorci València Interior, la qual no ha deixat de créixer any rere any i que se situa en uns 90 euros a l'any.
Paral·lelament a aquesta pujada d'impostos, els veïns de Llíria estan sotmesos a les retallades del Consell i de l'Ajuntament, així com a una vorágine urbanitzadora sense precedents en plena època de crisi, on s'estan iniciant nous processos de PAIs, als quals els propietaris i veïns no poden fer front pel seu elevat cost i el curt temps en el qual han d'abonar les quotes d'urbanització.
Des de Compromís es demana coherència a l'equip de govern municipal, el qual va aprovar recentment un Pla de Reequilibri econòmic per a Llíria on es recollia clarament que la pujada d'impostos anava a ser “zero” per als veïns de la localitat. Però, que amb la pujada de l'IBI imposada pel PP a nivell Estatal, pot quedar-se en paper mullat i convertir-se en un document sense credibilitat alguna.
Per a García, "és imprescindible que es prioritze la despesa, s'adoptin mesures de control i que no es continue balafiant els diners de tots els contribuents per autobombo i fastos, mentre es puja els impostos a la ciutadania de manera irracional".


3 comentaris:

  1. No es pot baixar el tipo de l´impost i així deixar sense efecte la pujada? Qué diuen els advocats de l´Ajuntament?
    I si no hi ha un altre remei, mireu en que sel´s gasten

    ResponElimina
  2. El PP edetà no pot pujar els impostos sense contradir el seu programa electoral a les elecciones locals del 2011, quan dia que no pujaria els impostos.
    Si puja el IBI incomplirà el seu programa electoral.

    ResponElimina
  3. L'IBI es pogué revisar ja fa un temps perquè no es fa una revesió completa des del 1996, però ara estem fent ja tard. Ens tocarà tragar en principi amb la pujada del 1'%. La màxima

    ResponElimina