EL PP AUGMENTA UN 15% LA TAXA DEL RECICLATGE UN MÉS DESPRÉS DE LES ELECCIONS GENERALS


García: ”Els veïns de Llíria tindran que pagar 90,22 euros per un servei que encara no té en funcionament ni la planta de tractament”.

Com va anunciar Compromís, el Consorcio Valencia Interior (CVI), ha actuat de manera partidista i rastrera esperant a que passaren les eleccions generals per girar als contribuents els nous rebuts de la taxa del reciclatge en les comarques del Camp de Túria, Serrans-Ademus, Foia de Bunyol i Requena-Utiel. Un fet que ja es va produir al juny de 2011 després de les eleccions autonòmiques i locals.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, esta taxa es va posar al cobrament per primera volta l’any 2009 (amb moltes crítiques a l’ordenança que la regula), i des d’aleshores, no ha deixat d’anar en augment, ja que ha passat de 42 euros en 2009; 65 euros en 2010; 78,59 en 2011 i ara, en 2012 el cost serà de 90,22 euros.
Este nou pagament es tindrà que fer efectiu fins el 12 de març, quan no fa més de sis mesos que férem efectiu el de l’exercici anterior. Mostra de l’afany impositiu i recaptador que els populars apliquen a les comarques víctimes de la mala gestió d’este Consorci per al reciclatge del fem.

Els contribuents de Llíria estan veient clarament com el PP, d’una manera o un altra, no para de pujar impostos i taxes. Fa uns dies, el “Decretazo d’Impostos” de Rajoy imposava a la Capital Edetana un augment del 10% en l’Impost de Bens Immobles (IBI). Ara, uns dies després, els contribuents estan rebent en els domicilis els nous pagaments del Consorcio Valencia Interior amb un augment del 15% respecte del darrer any i d’un 100% respecte del primer rebut emes en l’any 2009.
Per a García, el PP ha situat la pressió fiscal en Llíria a uns nivells desmesurats que estan posant en greu perill i portant a la ruïna a moltes economies familiars que, entre les pujades del IBI, la nova taxa del reciclatge del CVI, el IRPF, les retallades socials, les quotes urbanístiques dels PAIs i l’augment de l’atur local, veuen com la ciutat està en un crisi angoixosa sense albirar cap solució per reactivar els sectors econòmics i les polítiques d’ocupació.
Compromís critica les continues mentides del PP i el frau electoral que representa esta formació política, la qual va prometre el “cost zero” per a la taxa del reciclatge i que no anava a pujar els impostos, ja que el que estem veient en la realitat és que està fent tot el contrari.

1 comentari: