Compromís reclama que s'investigue l'ús indegut de l'escut municipal per una aerolinea


García: ”Esta empresa està utilitzant l'anagrama del municipi sense permís municipal des de fa aproximadament un any”.

El Grup de Compromís per Llíria ha sol·licitat a la Comissió de Serveis Municipals que s'investigue un suposat ús indegut de l'anagrama del municipi per part d'una empresa d'Aerolínies virtual que es dirigeix a pilots aeronàutics i ofereix centenars de plans de vol.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, el consistori edetà no té constància d'este ús, ni l'equip de govern ha realitzat cap autorització expressa per al seu ús, segons es va comunicar al Grup de Compromís en l'últim ple realitzat per l'ajuntament de Llíria al gener.

Edeta Airlines”, que és el nom que rep l'aerolínia que està utilitzant l'escut oficial de la Ciutat de Llíria en el seu web, ve operant des del mes de maig de 2011. En tot aquest temps, no existeix petició, conveni, acord municipal o autorització alguna que acredite a esta empresa a fer ús de l'anagrama edetà segons fonts del govern local.

Davant esta situació, el Grup ecosocialista ha reclamat a l'equip de govern que per part dels serveis jurídics municipals s'emeta un informe jurídic sobre esta presumpta utilització sense autorització i que, en cas de ser il·legal el seu ús, es requerisca a l'empresa en qüestió al fet que procedisca a la retirada de l'escut del municipi de Llíria de la publicitat mercantil que té en el seu web.

Segons el Decret 116/1994, de 21 de juny, del Govern Valencià, pel qual es regulen els símbols, tractaments i honors de les entitats locals de la Comunitat Valenciana, en el seu art. 7, s'estableix que, “l'ús de l'escut és privatiu de l'ens local al que pertany i podrà incorporar-ho als seus segells i comunicacions oficials, mentre que les entitats privades i els particulars no podran fer ús de l'escut sense l'expressa autorització de l'ens local”. Extrem que no està acreditat en el cas de Llíria i l'empresa “Edeta Airlines”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada