Llíria apagarà 700 fanals de llum per estalviar en la factúra elèctrica


García:Els tècnics locals establiran les zones, carrers i horaris on sefectuarà lapagada de llums i focus que produirà un estalvi mensual duns 6.000 euros a partir del mes de març. 
 Des del grup Municipal de Compromís per Llíria es va proposar al Ple de l’ajuntament la necessitat de fer un fer un Pla de Sostenibilitat Energètica Municipal amb l'objectiu de fer efectiva la millora, l'eficiència i l'estalvi energètic en les instal·lacions, xarxes elèctriques d'ús municipal i parc mòbil.

El portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, va instar a la Comissió d’Obres i Serveis a dur endavant mesures d’estalvi amb accions concretes des del consistori que repercutiren directament en la factura i en el consum energètic.


Estudiades diverses opcions per part dels tècnics municipals, estes mesures proposades començaran a ser efectives per part del consistori a partir del mes de març, amb l’apagada inicial de 700 fanals de la xarxa de l’enllumenat públic en diferents zones de la localitat que, o be estan saturades lumínicament, o bé poden ser apagades parcial o totalment a unes determinades hores. Açò suposa apagar prop del 30% dels fanals, dels 2.500 que hi ha al municipi. Una mesura que ja estan adoptat altres municipis de la Comunitat.

A part de la xarxa pública d’enllumenat, el consistori també posarà èmfasi en el control de l’enllumenat dels edificis i instal·lacions públiques, amb l’objectiu d’optimitzar els recursos energètics i mantindré l’oferta cultural, esportiva i de serveis que presta actualment l’ajuntament de Llíria.

Estes mesures d’estalvi, apunta García, que s’executaran a través de la regidoria d’Obres i Serveis, aniran acompanyades d’una prèvia informació a la ciutadania i seran posades en pràctica a través dels operaris de les brigades municipals.

Segons els informes dels tècnics municipals, estes accions que es materialitzaran el proper més de març podran repercutir en un estalvi econòmic d’uns 6.000 euros mensuals en la factura elèctrica. Una quantitat que podria ser major si es duen a cap millores i inversions en matèria d’eficiència i estalvi energètic amb caràcter general.

Des de Compromís es proposa que l’estalvi que generaran es destine directament a inversió en la millora de la xarxa i en dur endavant el Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica que estan elaborant els tècnics municipals, amb la qual cosa es podria reduir molt més els consums i les facturacions. L’ajuntament de Llíria te una factura anual d’1 milió d’euros entre llum i combustibles. Facturació que amb estes mesures es pretén reduir substancialment.

Avaluació de l’objectiu
Des de la comissió d’Obres i Serveis, s’ha agafat el compromís de fer una avaluació continuada de l’efecte que este accions municipals poden tindre sobre els consums i les despeses, amb l’objectiu de continuar implantant mesures que puguen contribuir alleugerar les arques públiques en matèria energètica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada