Compromís reclama ajudes reals per als llauradors que no suposen més endeutament.


García: “El llauradors i ramaders del Camp de Llíria no poden fer front a més crèdits i reclamen ajudes en forma de beneficis fiscals, tributaris i de la seguretat social”.

Segons apunta el portaveu de Compromís per Llíria, l'Ordre d'ajudes que preveu el Govern de l’Estat i l’Autonòmic, per a pal·liar els danys que han causat la sequera i les gelades únicament contempla mesures de suport al finançament i per tant suposen un increment de l'endeutament dels llauradfors i ramaders valencians.. Se centren quasi exclusivament en la sequera, oblidant-se de les gelades en cultius com els cítrics, hortalisses i fruiters.

La quantitat que va a aportar el Govern per a sequera i gelades és de 7,7 milions d'euros quan hi ha entitats com ara Agroseguro que valora ja només els efectes de la gelada sobre la producció assegurada en 145 milions d'euros per a tot l'Estat, 60 d'ells a la Comunitat Valenciana. A part, estan les pèrdues sobre la producció no assegurada i sobretot la pèrdua de producció potencial per efectes del dany en l'arbrat.


García diu que els sindicats agraris apunten que, les mesures emprades pel Govern es queden curtes i demanden un sistema d'ajudes similar al de l'any 2005 pel qual es van adoptar mesures urgents, cofinançades entre el Govern i la Generalitat, per als danys ocasionats en el sector agrari per les gelades; una reducció dels mòduls fiscals, una exempció de l'Impost de Béns Immobles (IBI) de naturalesa rústica, la condonació del pagament de deu quotes de la Seguretat Social dels treballadors autònoms afectats del sector agrari o crèdits bonificats al 100% per a tots els llauradors i ramaders que s'hagen vist afectats per aquesta conjuntura adversa.

El Grup de Compromís vol que el Govern de Rajoy i Fabra facen els deures com toca i es posen als costats d’una industria que porta molts anys en crisi i que ara més que mai necessita de l’ajuda dels poders públics per poder continuar amb la seua llavor.

Per al portaveu de Compromís és lamentable veure que, mentre es dediquen a pagar desenes de milions d’euros en F1, obres improductives, aeroports sense avions i esdeveniments ruïnosos per a la Comunitat, el Govern Valencia abandone i deixe sense cobertura en temps de catàstrofe climàtica a un bressol de treball i riquesa com ha sigut el sector agrari i ramader.

Per això, el Grup ecosocialista de Llíria ha reclamat, tant al Ministeri com la Conselleria d’Agricultura que repensen les línies d’ajuda i es centren en donar una cobertura directa als afectats sense abocar-los a tindre que endeutar-se mé

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada