Compromís reclama el dret a decidir sobre la privatització i el canvi de mòdel sanitarí valencià

El Grup Municipal de Compromís per Llíria ha presentat un Moció al Ple perquè l'Ajuntament demane al Govern de la Generalitat que consulte als ciutadans si estan d'acord o no amb la privatització de la sanitat pública.
Segons la regidora de Compromís per Llíria, Inma Riera Lloret, aquesta proposta es fa a conseqüència que el Govern Valencià ha anunciat la privatització de la gestió sanitària de totes les infraestructures sanitàries de les Àrees de Salut, incloent centres hospitalaris, centres d'atenció primària i centres d'especialitats. Com la futura extensió hospitalària d'Arnau de Vilanova a Llíria.
Per a Riera, aquesta mesura suposa un canvi de model en la gestió sanitària que, a part de generar uns vincles i una hipoteca amb les empreses concessionàries és una càrrega financera que haurem de pagar els ciutadans mitjançant els impostos durant les properes dècades.
L'anunci fet pel propi Conseller de Sanitat implica una privatització que no estava contemplada a principi de la legislatura, la qual comporta un canvi substancial i econòmicament important en referència a les propostes que el partit que sustenta el govern va fer en les eleccions autonòmiques de 2011.
Els ciutadans i ciutadanes, afirma Riera, avalen amb el seu vot una majoria per governar, amb unes propostes clarament definides en un programa i unes accions de govern. Quan un executiu realitza allò contrari al que s'ha compromès traeix la confiança de la ciutadania i fa un ús pervers de la responsabilitat que li han atorgat les persones votants. Per tant, qualsevol decisió d'una qüestió tan important, com és el canvi de model de gestió sanitària que vol imposar l'executiu valencià, ha de ser consultada directament amb els afectats, que som tots i totes.
Compromís considera que la privatització respon únicament a l'interès de determinades empreses que es dediquen a la sanitat com a negoci, i el Govern del PP amb aquesta decisió afavoreix aquests interessos, obviant que la sanitat és un dels pilars bàsics i drets fonamentals en els quals se sustenta l'anomenat estat del benestar i la garantia d'un dels principis fonamentals que més importen als éssers humans, la salut i la vida, una important matèria d'interès general i per tant la major garantia del seu compliment és mitjançant la gestió pública.
La petició de Compromís es concreta en la següent proposta; Que l'Ajuntament inste al President de la Generalitat a proposar, d'acord amb la legislació vigent, la convocatòria d'una consulta popular en l'àmbit del nostre territori, per sotmetre a l'opinió de la ciutadania -mitjançant sufragi universal, lliure, igual, directe i secret- la proposta anunciada pel Consell el divendres 27 d'abril de 2012, de privatització de la gestió sanitària de totes les infraestructures sanitàries, en tractar-se d'un tema d'interès general d'àmbit autonòmic i suposar un canvi substancial en el model actual que vulnera drets fonamentals dels ciutadans i ciutadanes recollits en La Constitució, Estatut d'Autonomia i resta de l'ordenament jurídic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada