Compromís s'oposa al peatge que el Govern de la Generalitat vol imposar als conductors en l'autovia de Llíria CV-35

García: “Esta és una mesura injusta i merament recaptatòria. El PP vol que els veïns re paguen novament esta infraestructura que ja compta amb un “peatge en l’ombra” des de 2007”.
La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Infraestructures ha anunciat la possibilitat de que si el Ministeri de Foment implanta el sistema de Peatges “blans” en les autovies gratuïtes de titularitat estatal, l’administració autonòmica vol fer el mateix amb les autovies de la seua competència.


Este fet sembla que serà imminent davant el Pla de tarificació d’infraestructures que el Govern de l’Estat està estudiant i impulsant, el qual podria estar enllestit en un any, on es pretén fer pagar als vehicles privats (cotxes) per la utilització de les autovies que actualment són gratuïtes.
Segons el portaveu de Compromís en el Camp de Túria, Paco García Latorre, la privatització de moltes de les infraestructures viàries fetes pels governs de l’Estat i autonòmic en la última dècada, unit a una manca de recaptació, ha fet que les arques publiques no puguen sufragar les despeses multimilionàries que les concessionàries reclamen any rere any pel manteniment i gestió d’estes vies que fins ara es pagaven mitjançant els impostos.
García punta que, davant este anunci, la Conselleria d’Infraestructures baralla que les autovies CV-35 de València a Llíria (que afecta sobretot a les comarques del Camp de Túria i Horta Nord) o la CV-10 des d’Almassora a Vilanova d’Alcolea, poden ser les candidates per aplicar un sistema de peatge als usuaris de les mateixes.
Per a Compromís del Camp de Túria, el cobrament de peatges en estes autovies que baralla el Govern Valencià suposarà una nova càrrega econòmica que pot entrebancar la mobilitat i comunicació entre el Camp de Túria i el Cap i Casal, així com un fre econòmic per aquelles empreses o negocis que tinguen com a objectiu ubicar les seues activitats empresarials en els polígons industrials i àrees terciàries de les localitats d’esta àrea metropolitana de València.
Davant esta nova agressió econòmica, Compromís proposarà en els ajuntaments manifestar al Govern de la Generalitat el rebuig a que es pague peatge i que la CV-35 no s’incloga en el futurible Pla de tarificació d’infraestructures mitjançant noves taxes.

REFERÈNDUM SOBRE IMPOSICIÓ NOU PEATGE EN CV-35
La Diputada de Compromís, Mónica Oltra, ha anunciat en Les Corts Valencianes que, davant este tipus de mesures agressives econòmicament a les butxaques dels ciutadans reclamarà que siguen refrendades per la ciutadania que es veurà afectada per la presa de els mateixes i per tant, sol·licitarà que es faça una consulta ciutadana mitjançant un referèndum sobre l’aplicació de la mesura de pagar més peatges en l’autovia de Llíria CV-35.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada