La Generalitat deixa asfixiades a les bandes de Llíria al quedar suspesos els convenis de col·laboració


El Conseller de Governació afirma que s’ha que fer una reprogramació de les anualitats per poder fer efectius els pagaments, però no estableix una data concreta i genera una gran incertesa a les Societats Musicals de Llíria.
Les retallades del PP passen factura a les Societats Musicals de Llíria, ja que el deute del Consell i la mala gestió realitzada durant els darrers anys al front de l’executiu Valencià per part de Camps i ara Fabra, han suposat la congelació dels convenis de col·laboració signats en 2007 i l’endarreriment dels pagaments de les anualitats pendents.

El Conseller de Governació va assegurar anit en una jornada sobre la presentació dels plans d’ajust del Consell celebrada en Llíria, a preguntes del portaveu de Compromís, Paco García Latorre, que actualment els pagaments de certificacions pressupostades i pendents a les dos entitats musicals de la localitat estan ajornats fins a final d’any.
Convenis estan suspesos temporalment al haver caducat.
Segons García, el Conseller va dir que els convenis de col·laboració signats en 2007 no es podran fer efectius en la seua extensió fins que no es faça una nova reprogramació de les anualitats previstes en els mateixos, els quals tenien com a última anualitat el 2011 i que hores d’ara estan caducats.
La previsió del Consell es tornar a negociar amb les dos Bandes de Llíria un nou conveni o acord on s’estipulen noves anualitats per poder pagar el deute compromès amb les dues Societats edetanes, un nou acord que no te data ni temporalitat establerta i que va generar unes despeses financeres de gran quantia que tindran que suportar els associats de les mateixes.
Dificultat econòmica per a les Societats
Per al portaveu de Compromís, lincompliment del PP amb les Bandes de Llíria ha suposat un gran entrebanc econòmic per als socis, ja que el deute contragut i els préstecs emprats han generat una quiebra econòmica en les arques de les entitats sense ànim de lucre, ja que són molts els interessos bancaris que han de suportar per la incompetència del PP i de la pròpia Conselleria de Governació en donar compliment als convenis signats.
Les Societats, afirma García han tingut que arbitrar mesures excepcionals com són demanar derrames solidàries per poder afrontar un deute econòmic derivat única i exclusivament pel negligent compliment de la Generalitat.
Esta situació, afirma García, deixa en evidència la gestió dels populars, a qui no els importa endeutar a entitats socials i culturals mentre ells puguen tallar cintes en actes inaugurals, encara que després no puguen pagar ni fer front als compromisos adquirits en document públic, com són els convenis de col·laboració.
En el cas concret de la Banda Primitiva, este enèsim endarreriment suposarà fer front a més pagament d’interessos (dels 1,7 milions conveniats), i en el cas de la Unió Musical un endarreriment en les obres del nou centre d’Innovació Musical (dels 3,6 milions previstos).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada