Compromís denuncia que el major reciclatge no sposarà cap reducció en el rebut del CVI en 2012


  • El CVI enceta una campanya enganyosa que no tindrà efectes econòmics en el rebut de 2012 que giren els consistoris a través de la Diputació de València.
  • En 2011, hi ha municipis i contribuents que, reduint les tones de fem han vist incrementat el seu rebut un 15%.
Exemple augment del 15% al rebut de Llíria en 2011 
2010 (10.742,43 tones ) i en 2011 (10.316,2 tones)
La filosofia del reciclatge és bona, però la praxi amb la que està actuant el Consorcio Valencia Interior (CVI) intentant enganyar al personal amb campanyes publicitàries sense contraprestació real en els rebuts, és simplement una cortina de fum per a dissimular la mala gestió que es fa des d’esta entitat que reuneix a 61 municipis de les comarques del camp de Túria, Serrans, La Foia de Bunyol, Requena-Utiel i Ademús.


Segons el portaveu de Compromís, Paco García Latorre, durant 2011 alguns dels municipis que formen part del CVI ja han reduït la xifra de tones que es porten a reciclar. Però, per contra, els contribuents han vist com el rebut que gira la Diputació de València per ordre dels municipis que integren esta entitat ha experimentat increments fins del 15%.
La famosa experiència pilot de la “Cuenta Ambiental” no suposarà en principi cap benefici fiscal als contribuents, ja que segons han informat des del Consorci, els veïns continuaran pagant la taxa resultant en 2012 sense distincions, sols que rebran una sèrie de punts per poder comprar en els establiments de la localitat que s’adherisquen a esta campanya.
Per a García, esta mesura no serà real fins que s’articulen mecanismes fiables per poder aplicar descomptes en els rebuts per major reciclatge, amb criteris objectius i mesurables, ja que l’experiència a través d’ecoparcs o parcs mòbils de donar punts comercials no cobreix l’expectativa, donat que no es pot valorar el volum de reciclatge sobre el total de tones que s’han de tractar en el Pla Zonal que afecta al Consorcio Valencia Interior.
Des de compromís es pregunta com és possible que havent fet l’esforç els veïns i contribuents durant 2011 de generar menys volum de fem en certes localitats, els responsables del CVI hagen augmentat el rebut? Per què posen en pràctica una campanya merament de maquillatge i no fan cas dels milers de reclamacions econòmiques que s’han fet sobre l’abusiva taxa cobrada en 2011? Quan van a tornar els diners que han cobrat de més? Per què no comencen a fer efectiu allò de qui més recicla, menys paga directament en el rebut de 2011?
Fraccionar per continuar enganyant al contribuent
Des de Compromís alerten que el CVI, davant l’augment progressiu de la taxa, sembla que vol fraccionar en 2012 el rebut per a minimitzar i ocultar els increments que s’han vingut produint els darrers anys, i així, continuar enganyant als usuaris que cada any paguen més des de que es va posar en funcionament este servei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada