El PP té paralitzades les contractacions d'estiu a través del programa EMCORP


Llíria es situa al cap de la desocupació comarcal amb prop de 3.000 persones sense treball.
El programa EMCORP, tenia com a objectiu promoure la generació d'ocupació d’interès general i social per mitjà de la concessió d'ajudes i subvencions a les entitats locals per a la contractació de treballadors desocupats de la respectiva població, adreçades principalment a l'execució d'obres i/o serveis d'interés general i social.

Enguany, amb els retalls que ha fet el PP valencià, els aturats de Llíria no tenen perspectiva de poder trobar una eixida laboral, encara que siga de manera temporal a través dels programes EMCORP, ja que la Generalitat, a hores d’ara, no ha fet la convocatòria corresponent per a que l’ajuntament puga sol·licitar-los.
Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, este fet és una mostra de la dramàtica situació en la que el PP ha deixat els calaixos públics, on no queda ni un cèntim per la mala gestió i balafiament dels recursos de tots els contribuents. Tant és així que, les ajudes per a estos programes sol·licitades i adjudicades en l’exercici de 2011 encara no han estat abonades als consistoris valencians per part del Govern de Fabra. Obrint nous deutes i forats econòmics a les paupèrrimes economies municipals.
Per García, les prop de 20 persones que cada any venien prestant els seus serveis en les Brigades Municipals, com a oficial d’obra, peons u oficials d’electricitat, tindran que continuar engreixant les llistes de l’atur, ja que el PP és incapaç de dur endavant polítiques actives de creació d’ocupació, ni directes, ni indirectes.
Esta situació s’ha vist segurament agreujada pel Decret que va emetre el Consell Valencià el darrer 27 d’abril, on suspenia un 30% totes les partides de despesa públic en totes les conselleries i es suma a la decisió del Govern de Rajoy de retallar els serveis del Servef amb l’acomiadament d’ací a final d’any de 360 persones.
Des de Compromís es veu amb preocupació com el PP, dedica temps, esforços i diners públics, demanant préstecs de 100 mil milions d’euros per salvar a les entitats financeres mentre mostra la seua total indiferència amb els milers de famílies que perden el seu treball i vivenda per no poder tindre accés a un lloc de treball digne.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada