LLÍRIA ES POSA AL COSTAT DE LES SOCIETATS MUSICALS FRONT ELS INCOMPLIMENTS DEL CONSELL


García: “L’ajuntament aprova reclamar a Governació prioritat en la reprogramació dels convenis singulars en les Bandes de Llíria, que pague el deute i que implemente 300 mil euros a la Primitiva per les despeses financeres ocasionades” .
El ple de l’ajuntament va donar suport a dos propostes presentades pel Grup Municipal de Compromís referents a la situació de les Societats Musicals de la Localitat davant els incompliments del Govern d’Alberto Fabra.
Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, la Banda Primitiva de Llíria està arrossegant un deute financer que pot suposar uns 300.000 euros d’interessos a conseqüència dels impagaments de la Conselleria de Governació. Un fet que pot entrebancar seriosament el bon funcionament de la Societat, tal com ha remarcat el president de la Societat en una carta que ha dirigit a tots els socis on demana una col·laboració solidaria.

La Primitiva ha complit amb el seu compromís, mentre que la Generalitat i el Conseller de Governació sols donen llargues i no paguen ni el que han pressupostat anualment en els comptes de la Generalitat. Per això, el consistori va decidir en el Ple Municipal reclamar a Serafín Castellano que, en la reprogramació que està prevista fer dels convenis singulars amb les dos societats musicals de la localitat, que a la Primitiva de Llíria se li amplie en la quantitat de 300.000 euros, amb la finalitat de compensar les despeses financeres que l’endarreriment dels pagaments del Consell han ocasionat a les finances de l’entitat i als socis d’esta banda centenària de la capital del Camp de Túria.

Per una altra banda, apunta García, el consistori també ha requerit al Conseller de Governació i d’Hisenda que, paguen totes les certificacions presentades i pendents de cobrament; i a més, que a la major brevetat possible es reunisquen amb els representats de les dos entitats per tal d’arbitrar les fórmules econòmiques i nous acords que possibiliten fer efectives les anualitats pendents de pagament dels convenis singulars en un curt termini de temps.

Des de Compromís es va agrair el suport de la resta de grups municipals a estes demandes que són un clamor entre els socis i sòcies de les entitats, que veuen com els reiterats incompliments per part de la Generalitat han suposat, a uns unes despeses financeres de difícil assumpció; i a uns altres, tindre que aturar les obres del nou Centre d’Innovació Musical.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada