COMPROMIS ALERTA DE LA FALTA DE SEGURETAT I CONTROL EN LES OBRES DE LA URBANITZACIÓ EDETA


Els veïns estan pagant milers d'euros per una execució desastrosa i amb molts problemes d’accessibilitat, mentre que urbanisme no posa en funcionament una comissió de seguiment amb participació veïnal.

Els veïns de la urbanització Edeta estan patint aquest estiu veritables calamitats amb l'execució de les obres d'urbanització, les quals no compleixen amb els més mínims cànons de seguretat i control. De fet, la senyalització d'obres brilla per la seua absència, on s'utilitzen mobles vells per posar damunt de pous d'una profunditat considerable i així poder cobrir el perillós registre del clavegueram.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, els veïns i propietaris estan pagant unes sumes molt importants de diners perquè es realitzen nyaps d'aquest estil, on els veïns no s'assabenten de quina és la programació de les obres, on les conduccions provisionals de llum i aigua van plegats per la façanes, on les obres se senyalitzen amb mobles vells i cintes que desapareixen a les poques hores, arribant a quedar-se incomunicats en el seu habitatge amb el vehicle dins pel tall de carrers sense previ avís.


Un exemple de la falta de control i diligència és que, algun dels carrers de la urbanització han quedat totalment plens d’aigua per la filtració de l'aigua provinent de trencaments en les canonades de reg, on porten setmanes sense reparar-se.

Actualment, apunten des de Compromís, hi ha molts habitatges inaccessibles amb el vehicle, als quals no se sap com es podrà accedir, atès que s'han generat desnivells de difícil reparació. De fet, alguns dels habitatges han vist com s'han col·locat els cudols de la vorera de forma definitiva i l'entrada al domicili i garatge han quedat a una altura superior al mig metre, totalment infranquejable i amb serioses dificultats per poder tornar a ser accessibles.

Servei recollida fem caòtic
Un altre fet inexplicable, és que tampoc s'ha previst, ni s'ha comunicat els nous enclavaments provisionals dels contenidors per a la recollida del fem mentre duren les obres. De fet, els camions tenen un difícil accés i passen esporàdicament, quan els munts de residus es desborden dels contenidors i s'amunteguen en el sòl.

Comissió de seguiment d'obres
El portaveu de Compromís apunta que des de fa mesos, el seu grup municipal i la resta de l'oposició, vénen reclamant la posada en funcionament d'una comissió de seguiment de les obres entre l'ajuntament, contractista i veïns/propietaris, amb la finalitat de coordinar i atendre totes les queixes i reclamacions que puguen sorgir durant l'execució de les mateixes. Però, la regidoria d'Urbanisme tot és donar llargues i encara no s'ha decidit la seua constitució.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada