El PP puja un 78% la taxa de sanejament a l'urbanització de Vall de Llíria


Riera: “Els veïns passaran de pagar un rebut de 90 euros en 2012 a 160 euros en 2013”.
L’equip de Govern del PP, dintre de la seua tònica d’augment de la pressió fiscal als habitants de la localitat, porta per a la seua aprovació en el pròxim ple de l’ajuntament l’augment desorbitat d’una taxa per a la prestació del servei de clavegueram i depuració d’aigües residuals en la urbanització de la Vall de Llíria.
Segons la portaveu de compromís en la Comissió d’Hisenda, Inma Riera Lloret, esta taxa es de recent creació, va ser aprovada fa uns 4 anys, concretament l’any 2008, arrel d’un conveni on el consistori es feia càrrec de la gestió i manteniment de la depuradora i clavegueram d’esta zona residencial de Llíria.
Els estudis econòmics fets fa menys d’un quinquenni, donaven que el cost de mantindré esta infraestructura no superava el 90 euros anuals. Ara, 4 anys després, amb una gestió completament municipal, el preu es multiplica i s’augmenta un 78%, passant a pagar-se en 2013 160 euros anuals.
Per a Riera, esta mesura es desproporcionada i mostra la ineficaç gestió del PP al front del consistori, ja que no és possible que en tan sols 4 anys de diferència, el preu de manteniment es doble pràcticament i puga tindre esta desorbitada pujada, que al final van a tindre que pagar els ciutadans i va a repercutir en les economies familiars d’este barri de la localitat.
Cas semblant a este, sols el podem trobar en la taxa de reciclatge del Consorcio Valencia Interior gestionat majoritàriament pel PP, on en no més de 4 anys, també ha duplicat el seu cost, passant del 45 euros anuals del 2008 als 90 euros pagats en l’últim rebut.
Segons Riera, el PP vol que els veïns paguen la seua mala gestió i hipoteca les butxaques dels contribuents amb pagaments de taxes desorbitades i desproporcionades.
Compromís proposa un estació de bombeig
El grup Municipal de Compromís ja ha proposat en reiterades ocasions la necessitat de que el consistori aborde la construcció d’una estació de bombeig que elimine estos costos i que done una solució definitiva que no siga la depuració en la pròpia urbanització, ja que, a part de les males olors que desprèn la depuradora, suposa un sobre cost que han de pagar tots els immobles construïts i habitats.
Mentrestant, el PP continua pujant les taxes i manté paralitzada l’execució del projecte d’estació de bombeig, sense previsió de quan i com pensa executar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada