Governació incompleix novament els convenis de col·laboració i deixa sota mínims les bandes de Llíra

García: “Les quanties dels pressupostos de la GV mostren la incapacitat del PP per complir amb les societats musicals de la localitat”.
La Conselleria de Governació no te capacitat per poder saldar el deute que arrossega amb les Bandes de Llíria i que tenia que estar saldat en 2011, ja que no ha determinat quins seran els terminis, ni quines quanties es dotaran els pròxim anys en els comptes autonòmics per tal de complir amb els convenis que es signaren en 2007 amb la Generalitat per a l’ampliació del Local Social (Primitiva) i construcció del Centre d’Innovació Musical (Unió).

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre,  el Consell ha defraudat un any més als socis de les dos entitats musicals de Llíria, ja que dels 1,5 milions que li deu a la Banda Primitiva, les xifres del Pressupost per a 2013 sols recullen una assignació de 180 mil euros; mentre que a la Unió Musical, la quantia assignada per al pròxim exercici és de 300 mil euros, molt lluny del que hi havia previst en els convenis de col·laboració. Tot açò, sense haver fet cap acord de reprogramació de pagament del deute amb les dues entitats.
Per a García, estes xifres demostren la incapacitat d’un Consell arruïnat, esgotat i poc creïble, que ha posat en greu perill a moltes entitats musical pel seu fiasco econòmic, ja que no sols deu a les dos Bandes de Llíria, sinó que arrossega un altre deute de prop d’1,6 milions d’euros amb la Federació de Societats Musical de la Comunitat.
A nivell local, este nou incompliment del PP deixa en l’estacada i endeutada a la Banda Primitiva de Llíria, que ha executat tota l’obra mentre Governació dona llargues als pagaments; i en el cas de la Unió Musical l’endarreriment de les ajudes fa que les obres de construcció del Centre d’Innovació Musical estiguen paralitzades i no puga culminar-se l’obra.
Compromís presentarà esmenes als pressupostos de la Generalitat per a que en el que resta de legislatura es facen efectius tots els pagaments a les dos Bandes de Llíria, així com un pla de pagaments efectiu on no s’enganye més a la ciutadania i es done tràmit al que es va acordar i signar ara fa 5 anys, ja que ni l’anterior Conselleria de Cultura, ni ara la de Governació amb Serafin Castellano al front, han tingut capacitat per aconseguir els fons promesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada