Llíria encara no ha pagat les indemnitzacions pels incendis


L’ajuntament fa quatre mesos que compta amb els diners i encara no ha fetefectives les ajudes als propietaris afectats pels devastadors incendis de l’estiu als monts de La Concòrdia.

Han transcorregut prop de quatre mesos des de que la Conselleria de Governació signara el conveni amb l’ajuntament de Llíria per a distribuir unes ajudes encaminades a pal·liar els efectes de tràgic i devastador incendi que va arrasar el monts de la Concòrdia, on el consistori va rebre 125.000 euros.


Des d’aleshores, es varen formalitzar en l’ajuntament de la Capital del Camp de Túria un total de 234 peticions, de les quals varen ser desestimades el 37% de les mateixes, majoritàriament per que els danys patits no ha superat el 30% de la producció. Deixant fora, a propietaris que han patit danys en arbres centenaris i molt productius, però que es troben per sota del 30% del total de la producció en la parcel·la.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, l’ajuntament va resoldre fa quasi un més la llista de persones damnificades, però, és l’hora que encara no s’ha fet cap transferència als afectats, demorant sense excusa el pagament d’uns diners que l’ajuntament guarda en els calaixos des del mes de juliol.

Un 25% d’ajudes sense repartir
Per a Garcia, un altre fet incomprensible és que, mentre alguns propietaris que han patit danys per l’incendi s’han quedat fora de la línia d’ajudes, l’ajuntament sols ha assignat 92.203,3 euros dels 125.000 que va atorgar la Conselleria de Governació (un 75% del seu total), deixant desprotegits a propietaris que podrien haver rebut algun tipus d’ajuda pels arbres o collita cremada, però que el Decret dictat pel Govern de la Generalitat els ho ha impedit.

Tampoc s’ha concretat ni s’ha dit que passarà amb la minoració d’ajudes que l’ajuntament de Llíria ha aprovat, si es reinvertiran en els monts de La Concòrdia de Llíria o es tindran que tornar per no utilitzar-los en el repartiment d’ajudes.

De fet, alguns afectats, com la Societat de Caçadors de Llíria, no ha rebut ni el 50% dels danys que va declarar i reclamar a la Generalitat amb ocasió de la desfeta provocada pels devastadors focs que afectaren diverses instal·lacions i utensilis que la societat utilitza per a la repoblació cinegètica.

Des de Compromís es reclama que es torne a fer una segona valoració, i que amb els diners que s’han minorat i no s’han repartit s’atenguen als propietaris afectats de terrenys i arbratge, encara que no superen el 30% de la producció afectada. Ja que en estes zones hi han arbres centenaris i molt valuosos que difícilment es podran reproduir amb les escasses ajudes acordades pel Consell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada