COMPROMÍS RECLAMA EL MANTENIMENT DE LES AJUDES EN TELEASSITÈNCIA PER A LA GENT MAJOR


Garcia “Més de 200 persones de Llíria que reben este servei es poden veure afectades”.

Segons defineix la pròpia plana web de l’IMSERSO (Institut de Majors i Serveis Socials) la teleassistència és “un recurs que permet la permanència dels usuaris en el seu medi habitual de vida, així como el contacte amb el seu entorn soci-familiar, evitant el desarrelament i assegurant la intervenció immediata en crisis personals, socials o mèdiques per a proporcionar seguretat i millor qualitat de vida”. D’aquesta manera, i si tenim en compte que la teleassistència es el recurs ideal per a individus amb deterioraments físics o cognitius greus així com per a malalts crònics i persones majors, es tracta d’un recurs que disminueix notablement els costos sanitaris i les visites a urgències, per la qual cosa no s’entén quin és el motiu pel qual el Govern d’Espanya ha decidit deixar de subvencionar aquest servei. Un 65% del cost de la teleassitència s’assumia amb un conveni promogut des de l’IMSERSO amb la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) i la resta era assumit per les diputacions provincials.


Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, el PP aplica una nova retallada que afecta directament a la disminució de la qualitat de vida dels nostres majors i la creació d’un nou re pago assistencial. Esta decisió pot afectar directament a més de 200 persones en la nostra localitat i fer que tinguen que re pagar un servei que fins ara, ha estat prestat de forma gratuïta a totes les persones majors de 65 anys que tenien necessitat del mateix.

Per a García és inexplicable com l’IMSERSO, justament l’any 2012 dedicat a l’Envelliment Actiu, ha pogut acordar esta retallada en el cofinançament d’un servei tan prioritari i important com és el de la teleassistència. Lluny de considerar-la una despesa, des de Compromís pensem que amb programes com estos el què s’aconsegueix és una minva important en les despeses sanitàries, ja que està demostrat que la utilització de la teleassistència disminueix els costos, concretament el risc d’acudir a urgències, el qual es d’1,8 voltes major en aquelles persones que no disposen del servei.

Tampoc s’entén perquè la Generalitat i la Conselleria de Benestar Social no han previst en els recentment aprovats pressupostos, un fons per a poder ajudar les diputacions i municipis a seguir apostant per aquest servei.

Davant esta situació, el grup de Compromís ha proposat instar la Generalitat Valenciana al finançament del programa del servei de teleassistència per tal que puga suplir la part del programa que ara deixa de prestar l’IMSERSO i que correspon al 65% del cost de la teleassistència al País Valencià. Així com reclamar a les Diputacions a assumir indeterminadament el 35% del cost proporcional del programa de teleassistència i que es tinga previsió també de la incorporació de nous usuaris al programa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada