COMPROMÍS DEMANA UN PLA LOCAL DE LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA PER REIVINDICAR EL DIA MUNDIAL DE LA INFÀNCIA

Aquesta proposta ve emmarcada dins de la campanya, impulsada per Joves amb Iniciativa-Compromís, «Una Infància amb Somriure»

Aquest 20 de Novembre es celebra el 25e aniversari de la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets dels Infants.


Amb aquesta motivació el Grup Municipal de Compromís per Llíria ha volgut recordar que «continuen havent-hi realitats de la nostra societat que no han sigut incorporades a l’agenda pública com és la pobresa infantil. Conseqüència de la fallida d’un model polític, econòmic i social que no sabut donar una resposta satisfactòria a les necessitats humanes actuals. La infància és una de les etapes del nostre projecte vital, un període on reina la innocència i governa la filosofia del viure amb il·lusió».

Els drets dels xiquets i xiquetes continuen essent una utopia per a molts governs. Al País Valencià ens trobem en un escenari de desolació per a milers de famílies amb xiquets i xiquetes que no entren en cap tipus de protecció social, segons informes de Caritas, a la nostra terra patim la major taxa de pobresa infantil de tot l'Estat Espanyol, situant-nos en un 30%. També som els pitjors gestionats en desenvolupament de Serveis Socials amb la pitjor nota de l'Estat amb un 0,6, segons DEC 2014. Davant aquesta situació la Generalitat Valenciana inverteix 196,13 euros/persona en prestacions bàsiques front als 275,13 de mitja de les CCAA han denunciat des del grup progressista.

Front aquesta situació el Grup Municipal de Compromís per Llíria presentarà al Plenari Municipal una sèrie de reivindicacions com són la gratuïtat dels llibres de text, la universalitat de les beques de menjador a l'escola pública, el dret a l'esforç escolar, la creació d'una política pública d'infància com a resposta contra la pobresa infantil i la creació del sistema socio-sanitari. Així com mesures municipals per garantir un projecte de vida digne als nostres menuts, entre les que s'inclouen un Pla Local d'Infància i Adolescència i un Pla d'Ocupació Jove Local, on tinga en especial consideració a les unitats familiars amb xiquets i xiquetes.


Campanya «Infància amb Somriure»
Aquesta proposta ve emmarcada dins de la campanya, impulsada per Joves amb Iniciativa-Compromís, «Infància amb Somriure».
La iniciativa, que es va presentar el passat 17 de Novembre, tindrà una durada d'un mes en el que es publicaran una sèrie de denúncies, reivindicacions i propostes per fer palès la situació de milers de xiquetes i xiquets al País Valencià.
Una Infància amb Somriure” serà una campanya predominantment propositiva, ja que, segons Nando Núñez, Coordinador de Moviments Socials de Joves amb Iniciativa – Compromís “no sols vol criticar les polítiques del Partit Popular sinó que també vol presentar una sèrie de propostes que s’engloben en una alternativa seria, treballada i coordinada per a donar una resposta política a les necessitats dels infants”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada