L’AJUNTAMENT DE LLIRIA DEIXA DESEMPARATS ALS VEÏNS DE MONTECOLLADO


Riera: “El consistori, després de 3 mesos, encara no té cap informe que descarte danys o efectes col·laterals a la salut de les persones per l’espoli de la fàbrica CIBO i l’amiant del seu sostre”.

Segons la regidora de Compromís per Llíria, Inma Riera Lloret, des de que es va tancar la fabrica de CIBO el deteriorament del edifici ha sigut espectacular, primer, per el espoli que gent sense escrúpols varen realitzar dins del recinte i després, per l'abandó que han patit les instal·lacions de l’empresa.


Com ja denunciarem des de compromís, apunta Riera, el sostre de la fabrica es d'amiant, un producte molt cancerigen si es trenca, ja que les partícules que es desprenen es mantenen en l'aire i el vent les transporta, podent acabar en les vies respiratòries.

També està en una estat molt perillós l’accés a la fabrica, donat que, si qualsevol persona o menut entra al recinte, es pot trobar amb una laberint ple de clots i estructures tan deteriorades que poden provocar qualsevol accident.

La regidora de Compromís afirma que, després de portar una moció al ple municipal, la regidora de Medi ambient es va comprometre a tindre cura del assumpte, però avui es el dia que les mesures de seguretat han estat insuficients, ja que sols s'han tapiat les finestres que donen a l’autovia, mentre que les finestres i els accessos realment perillosos que són els que donen a la urbanització de Montecollado estan en les mateixes condicions. Es a dir, finestres sense tapiar, on totes les partícules del amiant ixen sense cap problema i son respirades per els veïns i veïnes que hi viuen a pocs metres de la fàbrica; accessos sense tancament de portes, que fan que qualsevol tinga un accés obert sense cap entrebanc.

La moció també demanava que s'estudiara l’impacte que pot estar produint als veïns i veïnes de Montecollado l’amiant del sostre de la fabrica, ja que com be es va denunciar, el sostre està caient a trossos i és molt urgent que es prenguen les mesures per salvaguardar la salut dels llirians i llirianes que viuen en esta zona residencial de la localitat.

A hores d’ara, apunta Riera, han transcorregut 3 mesos des de que alertarem d’esta situació i l’ajuntament encara no compta amb cap informe que descarte possibles danys o efectes col·laterals a la salut de les persones per l’espoli de la fàbrica CIBO i pel deteriorament i trencament de les uralites d’amiant que estan desprenent-se del seu sostre.

3 comentaris:

  1. Algu me pot explicar , que te que vore el ajuntament de lliria , en una empresa privada y un terreny privar? moltes gracies

    ResponElimina
  2. L'ajuntament té l'obligació de fer complir la llei. I per tant, si unes instal.lacions són perilloses té que posar tot els mitjans per evitar perills i conseqüències.

    ResponElimina
  3. La nau está mitja destruida,perqué no la demolen? per a lo que quede d´ella...
    Nosaltres el veins de montecollado (jo inclosa) som una merda per a l`juntament de lliria..
    I no antec perquè.. perque a impostos si que nos influn,si.. ah i no pagues i vorás...
    Ningú de ningú partit politic,va fer rés mai per nosaltres.. ja pot vindré açí el papa roma..

    ResponElimina