COMPROMÍS DENUNCIA QUE LES PLAQUES SOLARS DE L’IES LAURONA PORTEN MÉS D’UN ANY SENSE CONNECTAR


Riera:És una poca vergonya que estiguen aplicant retallades en educació i no siguen capaços de posar en marxa una xarxa per estalviar diners i energia.

Segons la regidora de compromís en l’ajuntament de Llíria, Inma Riera Lloret, l’IES Laurona de la localitat és un centre de públic d'ensenyament de secundaria recentment remodelat. En aquest centre s'han realitzat unes inversions en energies renovables i netes que han constat milers d'euros i que per un manca d’interès d'aquesta administració Autonòmica, no s'han acabat d’enllestir. Parlem d’una xarxa de energia solar fotovoltaica, que està totalment instal·lada i que no està en funcionament, així com de la xarxa d’aigua calenta per al centre, que també es d'energia solar i que per una xicoteta inversió està sense funcionar, la qual cosa provoca en tot el centre no hi ha aigua calenta.


Riera apunta que, en quan a la xarxa d’energia fotovoltaica estem deixant d’ ingressar en les arques públiques uns diners, ja que no s'està venent la llum, i s’està deixant de produir llum provinent d'energies netes, com també s’està infrautilitzant la xarxa d'aigua calenta ja que està produint una despesa energètica molt gran i que degut a que hi han dos bombes trencades l'aigua no arriba calenta a cap lloc del centre, però, si que es produeix el consum energètic.

Des de Compromís es denuncien tres circumstàncies imperdonables: primer per tindre una inversió de molts diners sense utilitzar, dos no produir energia neta, i tres, tindre més despesa en energia elèctrica de la necessària per una mala utilització de la xarxa d'aigua calenta.

Davant esta manca d’interès per part de la Conselleria, el grup Compromís ha proposat al ple de Llíria que inste a la Generalitat a que adopte solucions immediates per a les dos xarxes: Reparació de les bombes d'aigua trencades i connexió immediata de la xarxa d'energia solar a la xarxa pública.

Per a la regidora ecosocialista, si el PP vol començar a estalviar diners, el que te que fer és fer les coses en condicions i utilitzar les instal·lacions com toca, posant en funcionament energies alternatives que estalvien milers d’euros amb un mínim cost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada