COMPROMÍS PROPOSA FER UN BANC DE LLIBRES SOLIDARIS

García: ”L’ajuntament s’ha de bolcar en donar solucions als estudiants que les seues famílies tenen problemes econòmics i facilitar la socialització de la cultura i l’educació”.
Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, la situació econòmica provoca que els principis de curs escolar suposen un entrebanc per a moltes famílies que amb els ingressos de que depenen no poden fer front a la compra de nous llibres per als seus fills i filles.
Des del consistori podem fer que l’entrada del pròxim curs tinga un impacte menor sobre les famílies que compten amb menys recursos.
Ara, a la fi de curs, apunta García, molts estudiants ja no requereixen dels llibres de text que han utilitzat en el mateix i podrien ser reutilitzats. Per això, cal iniciar una campanya de conscienciació i solidaritat durant este mes de juny i juliol on es puguen ubicar llocs públics on poder replegar llibres de text usats i que puguen ser reaprofitats en el proper curs.
Des de Compromís creguem que cal crear un banc de llibres solidaris municipal, que abaste no sols els llibres de text escolar o de lectura, sinó totes les publicacions que siguen d’interès general, de les quals els veïns de la ciutat es vulguen despendre’s o aportar a la col·lectivitat per poder fer un ús comunitari i socialitzador, és una manera de economitzar en la compra de material de lectura pública i aconseguir ajudar a les famílies que no poden fer front a la compra d’este material a principi de curs.
Es per això, que el Grup Municipal ecosocialista ha presentat al Ple municipal la proposta de establir un programa per a la creació d’un banc de llibres solidaris on participen, a part dels serveis municipals els col·legis de la localitat, de la seua direcció, claustre de professors, AMPES i alumnes, amb la finalitat d’articular esta xarxa solidaria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada